Tα παράθυρα χωρίς κουρτίνες είναι μια ενδιαφέρουσα διακοσμητική πρόταση.

Υπάρχουν έξυπνοι, εναλλακτικοί τρόποι διακόσμησης χωρίς κουρτίνες που θα μεταμορφώσουν το χώρο, προστατεύοντας την ιδιωτικότητά του. Αν βρίσκεστε σε διαδικασία διακόσμησης του νέου σας σπιτιού, ή θέλετε να κάνετε μια ριζική αλλαγή σε αυτό που ήδη κατοικείτε, αυτή η διακοσμητική πρόταση θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε. Σπίτι χωρίς κουρτίνες, σπίτι διαφορετικό!

Δείτε τους εναλλακτικούς τρόπους διακόσμησης και πάρτε ιδέες:

1. Αμμοβολισμένο γυαλί/τζάμι

Το αμμοβολισμένο τζάμι είναι από μόνο του ένα επιβλητικό διακοσμητικό στοιχείο. Το γεγονός ότι σου κόβει εντελώς την θέα προς τα έξω μπορείς να το χρησιμοποιήσεις υπερ σου, τοποθετώντας, για παράδειγμα, αμμοβολισμένο τζάμι σε δωμάτια που είναι σε απόσταση αναπνοής από την απέναντι πολυκατοικία ή στο μπάνιο.

Επίσης, χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία και ειδικό σπρέι που θα δώσει την όψη αμμοβολισμένου γυαλιού στο τζάμι του παραθύρου, μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου σχέδια στο παράθυρο. Έτσι, και την ησυχία σου θα έχεις και μερική θέα (και περισσότερο φως μέσα στο σπίτι).

2. Απομίμηση βιτρό

Τα βιτρό παράθυρα είναι από τα πιο ακριβά πράγματα που μπορείς να βάλεις σε ένα σπίτι. Η απομίμηση βιτρό, όμως, είναι μια πολύ καλή εναλλακτική που δεν κοστίζει μια περιουσία και δίνει ένα εξίσου καλαίσθητο αποτέλεσμα.

3. Αντιηλιακή μεμβράνη κτηρίων (καθρέφτης ή όχι)

Αν θέλεις να έχεις απεριόριστη θέα χωρίς να έχουν και οι περαστικοί θέα στο εσωτερικό του σπιτιού σου, μια καλή ιδέα είναι η τοποθέτηση αντιηλιακής μεμβράνης κτηρίων. Αν επιλέξεις τον τύπο «καθρέφτη», θα μπορείς να βλέπεις τα πάντα ενώ κανείς δεν θα έχει οπτική εικόνα του χώρου σου από έξω.

Άλλες προτάσεις για να διακοσμήσεις τα παράθυρά σου:

Με φυτά εσωτερικού χώρου – Τοποθετώντας μικρές γλάστρες στο περβάζι σου, θα δώσεις χρώμα και ζωντάνια στο παράθυρό σου αβίαστα και εύκολα! Παχύφυτα, κακτάκια, μυρωδικά και ανθοσυνθέσεις είναι ιδανικές επιλογές.

Ράφια – Πολλοί σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και διακοσμητές επιλέγουν να ντύνουν παράθυρα με ράφια, τοποθετώντας από βαζάκια με λουλούδια μέχρι διακοσμητικά και βιβλία, δίνοντας μια διαφορετική νότα στο χώρο.

Μαξιλάρες – Ιδανική ιδέα για παράθυρα με περβάζια αρκετά άνετα και ευρύχωρα για να χωρέσουν τουλάχιστον ένα άτομο. Με αυτό τον τρόπο, μεταμορφώνεις το παράθυρό σου σε μια άνετη και πολύ ευχάριστη γωνιά προσωπικής χαλάρωσης!