Το Feng Shui αναπτύχθηκε από τους Κινέζους πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια και τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που μαθαίνουν για τη φιλοσοφία του και εφαρμόζουν τους κανόνες του στη ζωή τους.

Αυτό που πρέπει να κρατήσετε είναι πως η ενέργεια πρέπει να κυλά ανεμπόδιστα τόσο στον εσωτερικό μας κόσμο όσο και στον χώρο που μας περιβάλλει.

Όσον αφορά τον χώρο μας και συγκεκριμένα το σπίτι μας, ορισμένες αλλαγές στη διακόσμηση και στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα αντικείμενα του σπιτιού, θα κάνουν τη διαφορά.

Οι κανόνες του Feng Shui είναι απλοί και βασίζονται στην αρμονία και την ισορροπία.

Η «σωστή» τοποθέτηση των αντικειμένων αλλά και η απομάκρυνση των μη χρήσιμων θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση της τύχης και της ευημερίας.
Δεν θα χρειαστεί να κάνετε μεγάλες αλλαγές στον χώρο σας, μόνο μικρές κινήσεις γρήγορες κι εύκολες.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με το σαλόνι:

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη διαρρύθμιση των επίπλων σας; Μην μπλοκάρετε το οπτικό πεδίο προς τις πόρτες ή τα παράθυρα γιατί με αυτόν τον τρόπο μπλοκάρετε την ενέργεια του χώρου σας.

Για τα τοποθετημένα έπιπλα με την πλάτη προς τα σημεία εισόδου, θα πρέπει να σκεφτείτε μια διαφορετική θέση. Ο καναπές πρέπει να έχει την πλάτη του προς τον τοίχο και να μην βρίσκεται μπροστά, κάθετα ή παράλληλα με την πόρτα της εισόδου.