Για όσους από εσάς η ζωή σας με το Feng Shui έχει γίνει πιο φωτεινή και απολαμβάνετε τις ευεργετικές του ιδιότητες στους τομείς της καθημερινότητάς σας, αλλά και για όσους από εσάς τυγχάνει αυτό το άρθρο να είναι η πρώτη σας επαφή με το Feng Shui, εν όψει του νέου έτους που έρχεται σας παραθέτουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συμβουλές για μια προσοδοφόρα, αρμονική, υγιή, χαρούμενη και πιο φωτεινή ζωή.

ΣΠΙΤΙ

-Δεν θα πρέπει να υπάρχουν παπούτσια ή παντόφλες έξω από την πόρτα σας. Αφήστε τον χώρο στην είσοδο ελεύθερο και καθαρό. Το τσι (ενέργεια) ταξιδεύει με τον άνεμο και θα μαζέψει τις μυρωδιές από τα παπούτσια και τις παντόφλες, δημιουργώντας ασθένειες.

-Αποφύγετε τις συσκευές τηλεοράσεων στα υπνοδωμάτια. Εάν σας είναι πολύ δύσκολο, καλύψτε την συσκευή με ένα πλαστικό κάλυμμα όταν την κλείσετε.

-Μην βάζετε καθρέφτες απέναντι ή δίπλα στο κρεβάτι σας γιατί προσελκύουν το τρίτο άτομο στην σχέση.

-Εάν έχετε πολύ πίεση στην εργασία σας, αντικαταστήστε το μαρμάρινο τραπέζι της τραπεζαρίας σας με ένα ξύλινο.

-Τοποθετήστε ένα σιντριβάνι νερού εσωτερικού χώρου σε μία αγαπημένη περιοχή του σπιτιού για να προσελκύσετε οτιδήποτε όμορφο στην ζωή σας.

-Στον χώρο της κουζίνας δεν θα πρέπει η συσκευή της κουζίνας να βρίσκεται απέναντι από το πλυντήριο, ψυγείο ή στεγνωτήριο. Η φωτιά και το νερό συγκρούονται και δημιουργούνται διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

-Η επιλογή χρώματος του καναπέ σας δεν θα πρέπει να έχει κόκκινο χρώμα γιατί δημιουργεί προϋποθέσεις για δύσκολη και κοπιαστική δουλειά, προβλήματα και εμπόδια.

-Για να ενθαρρύνετε την οικογενειακή αρμονία τοποθετήστε φυσικά κρύσταλλα αμέθυστου και χαλαζία στον νοτιοδυτικό τομέα του σπιτιού.

-Εμπλουτίστε τον κήπο σας με κάποιο μπαμπού που συμβολίζει την μακροζωία.

-Διακοσμήστε το σπίτι σας με ένα κράμα από θερμά και ψυχρά χρώματα για την σωστή εξισορρόπηση της ενέργειας.

ΕΡΩΤΑΣ

-Μην δώσετε ποτέ στον ή στην αγαπημένη σας άσπρα τριαντάφυλλα. Ταιριάζουν καλύτερα σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

-Εάν είστε ελεύθεροι, σιγουρευτείτε ότι η διακόσμηση του σπιτιού σας δεν είναι υπερβολικά θηλυκή.

-Να είστε ειλικρινείς στην σχέση σας και να μιλάτε ανοικτά με τον σύντροφό σας για τους τρόπους που μπορείτε να βελτιώσετε την κοινή σας ζωή.

-Τα φρέσκα λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα δεν συμβάλλουν στην αρμονία και την αγάπη. Καλύτερα να τα βάλετε σε κάποιο άλλο χώρο.

-Τα ροζ σεντόνια αυξάνουν διακριτικά την ενέργεια γιανγκ και ενδυναμώνουν τα αισθήματα αγάπης για αυτούς που αποσκοπούν στην συζυγική ευτυχία στην κρεβατοκάμαρα.

-Για να βελτιώσετε την υπάρχουσα σχέση σας, τοποθετήστε μία χαρούμενη οικογενειακή φωτογραφία ή έναν οικογενειακό πίνακα στην νοτιοδυτική γωνία του σπιτιού σας.

-Για να ενισχύσετε την τύχη στον έρωτα, βάλτε στην νοτιοδυτική γωνία του σπιτιού σας μία δρακοχελώνα με ένα κομμάτι κόκκινης κορδέλας στο στόμα της.

-Χρησιμοποιήστε κεριά σε όλα τα μεγέθη και χρώματα, υποδηλώνουν τον έρωτα. Δίνουν μια ζεστασιά στον χώρο, ενισχύοντας έτσι γενικά τον χώρο του σπιτιού με διάχυτο ερωτισμό.

-Προτιμάτε γενικά απαλό φωτισμό και γενικά λαμπατέρ σε παστέλ αποχρώσεις που ενδυναμώνουν τον ερωτισμό του χώρου, ιδιαίτερα στην νοτιοδυτική γωνία του σπιτιού σας.

Φυσικοί κρύσταλλοι όπως το ροζ κουάρτζ βοηθούν σημαντικά για την τύχη στον έρωτα.

-Τοποθετήστε τους κρυστάλλους με στρογγυλή ακανόνιστη μορφή βότσαλου ή και μεγαλύτερου μεγέθους στην νοτιοδυτική γωνιά του σπιτιού σας για την ενεργοποίηση του εκπληρωμένου έρωτα.

-Αποφύγετε αγκάθινους θάμνους ή αντικείμενα με κοφτές γωνίες κοντά στα μονοπάτια του κήπου.

ΠΑΙΔΙΑ

-Διατηρείτε το δωμάτιο καθαρό και χωρίς πολλά αντικείμενα. Μην βάζετε πράγματα στο πάτωμα σε στοίβες γιατί τα εμποδίζουν να κοιμούνται ήρεμα.

-Ανοίγετε τα παράθυρα καθημερινά ακόμα και τους χειμερινούς μήνες για να μπαίνει καθαρός αέρας και να εναλλάσσεται η ενέργεια.

-Βάψτε τους τοίχους με απαλά χρώματα όπως κίτρινο, σομόν, πράσινο. Αποφύγετε το μπλε και το πολύ ροζ.

-Χρησιμοποιήστε ελαφρά υφάσματα όπως λευκές, ελαφρές κουρτίνες ώστε να μπαίνει το φως της ημέρας στο παιδικό δωμάτιο.

-Τοποθετήστε το κρεβάτι του παιδιού σε τέτοια θέση ώστε να στηρίζεται σε έναν συμπαγή τοίχο για να έχει πάντα υποστήριξη στην ζωή του.

-Αποφύγετε να βάζετε σεντόνια με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Προτιμήστε και πάλι τα χρώματα κίτρινο, σομόν, πράσινο σε απαλές αποχρώσεις. Πόσο εύκολο είναι να κοιμηθεί ένα παιδί όταν τα σεντόνια του απεικονίζουν τρενάκια και αυτοκινητάκια?

-Διακοσμήστε με βιβλία και αντικείμενα που περιέχουν αγγέλους, γοργόνες , δελφίνια και νεράιδες τα οποία βοηθάνε στην εξέλιξη της φαντασίας του παιδιού.

-Βάλτε πέτρες φυσικού αμέθυστου σε πολλαπλάσια του οχτώ κοντά στα παράθυρα, για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης του παιδιού σας.

-Αποφύγετε αυστηρώς την τοποθέτηση ηλεκτρονικών συσκευών παντός τύπου γιατί εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες για καρκινογενείς παθήσεις.

-Ψεκάστε με φυσικά σπρέι που περιέχουν λεμόνι και πορτοκάλι για να διατηρείτε την ενέργεια καθαρή, ζωντανή και με μία αίσθηση φρεσκάδας.