Σε περίπτωση που θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας εδώ και καιρό και δεν τα καταφέρνετε, είτε επειδή δεν σας βοηθάει η ποιότητα της τρίχας σας είτε επειδή δεν διαχειρίζεστε σωστά τα μαλλιά σας, αυτές οι δέκα συμβουλές θα σας βοηθήσουν οπωσδήποτε να τα καταφέρετε και να αποχωριστείτε το καρέ σας – και όχι δεν εννοούμε φορώντας extensions ή τρέσες, αλλά αποκτώντας δικά σας μακριά μαλλιά δυνατά και υγιή από τη ρίζα ως την άκρη.

1. Αγαπήστε το κούρεμα

Όση έκπληξη κι αν σας προκαλεί το ψαλίδι της κομμώτριάς σας πρέπει να το θεωρείτε σύμμαχο και φίλο σας. Με το να κόβετε τα μαλλιά σας λίγο λίγο στο κάτω μέρος τους στ αλήθεια τα δυναμώνετε. Όταν κόβετε τις άκρες τους απομακρύνετε το ταλαιπωρημένο τμήμα των μαλλιών και τους δίνετε boost να μακρύνουν, στην αντίθετη περίπτωση θα σπάνε. Κάθε τέσσερις μήνες λοιπόν κόψτε το τελευταίο ένα με ενάμισι εκατοστό των μαλλιών σας.

2. Χρησιμοποιήστε μαλακτική κρέμα. Αλλά πραγματικά πολλή.

Αν νομίζετε πως το μαλακτικό μαλλιών δεν είναι και κάτι σπουδαίο, κάνετε λάθος. Όλα τα μαλλιά χρειάζονται μαλακτικό προϊόν κατά τη διάρκεια του λουσίματος είτε είναι κοντά, είτε μακριά, διότι αυτό που προσφέρουν είναι να τα ενδυναμώνουν αναπληρώνοντας τα λιπίδια και τις πρωτεϊνες μέσα στα λέπια της τρίχας. Μην το αμελείτε ποτέ όταν λούζεστε και κυρίως μην το τσιγγουνεύεστε σε ποσότητα.

3. Ξεπλύνετε με κρύο νερό

Το κρύο νερό είναι ο σύμμαχός σας απέναντι σε όλη τη θερμότητα την οποία απορροφούν τα μαλλιά σας είτε από τα εργαλεία styling είτε από το περιβάλλον. Μη λουστείτε εξ ολοκλήρου με κρύο νερό γιατί μπορεί να παγώσετε και να αρρωστήσετε, αλλά δώστε στα μαλλιά σας ένα γερό ξέβγαλμα με κρύο νερό στο τέλος του λουσίματός σας και θα ανταμοιφθείτε από την ποιότητά τους μετά από μερικά λουσίματα. Το ίδιο να ζητάτε και από τον κομμωτή σας στο λουτήρα όταν τον επισκέπτεστε.

4. Χρησιμοποιήστε κάθε εβδομάδα μια μάσκα μαλλιών

Μην ξεχνάτε την ηλικία των μαλλιών σας: Mια τρίχα σας μπορεί να είναι και τριών και τεσσάρων ετών ανάλογα με το μήκος της. Δε νομίζετε πως χρειάζεται επιπλέον περιποίηση; Η μάσκα μαλλιών σε εβδομαδιαία βάση είναι αυτό που χρειάζεται. Μάλιστα δοκιμάστε αρκετές για να δείτε σε ποια ανταποκρίνεται καλύτερα το τριχωτό της κεφαλής σας. Παρόλα αυτά, μην κολλήσευρ σε μια συγκεκριμένη, απλά αυτή που σας πάει περισσότερο να τη χρησιμοποιείτε πιο συχνά από τις υπόλοιπες. Ο λόγος είναι ότι δε θέλουμε τα μαλλιά σας να συνηθίσουν καμμία μάσκα και να απορροφούν από όλες συνεχώς τα ευεργετικά συστατικά τους.

5. Βουρτσίστε τα πολύ πολύ ευγενικά

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεστε βίαιες με την τρίχα σας. Αγάπήστε τη και μην την ταλαιπωρείτε με άγρια βουρτσίσματα. Επίσης μην κρεπάρετε τα μαλλιά σας για να αποκτήσουν όγκο, τα σπλατε και τα βλάπτετε ανεπανόρθωτα. Αν οι τρίχες σπάσουν σε πολλά διαφορετικά σημεία θα χάσετε δυο πράγματα: μήκος και όγκο, τα οποία θα αναπληρώσετε πάρα πολύ δύσκολα σε περίπτωση που θέλετε να δείχνουν μακριά και πλούσια. Επίσης δεν κάνουν όλες οι χτένες, βούρτσες και τσατσάρες για όλα τα μαλλιά, επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει με προσοχή και εφόσον την έχετε δοκιμάσει τόσο σε στεγνά όσο και σε βρεγμένα μαλλιά.

6. Αλλάξτε το χτένισμά σας

Αν έχετε τα μαλλιά σας συνεχώς πιασμένα με κοκκαλάκια και λαστιχάκια σε σφιχτούς κότσους και αλογοουρές το πιο πιθανό είναι να σπάνε και να ταλαιπωρούνται από τις ρίζες μέχρι και τις άκρες. Ξέρουμε ότι πιθανότατα έχετε βολευτεί ένα συγκεκριμένο χτένισμα και δεν θέλετε να το αλλάξετε, όμως αν αυτό που επιθυμείτε είναι να μακρύνετε τα μαλλιά σας τότε πρέπει να αλλάξετε μερικές συνήθειες που τα αφορούν στην καθημερινότητά τους και ένα από αυτά είναι ο τρόπος που τα δένετε με διάφορα αξεσουάρ.

7. Αποχαιρετήστε το ξανθό χρώμα

Λυπούμαστε πολύ, αλλά το ντεκαπάζ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των μαλλιών σας όσον αφορά το μήκος τους αφού τα σπάει πολύ επιθετικά σε πολλά και διαφορετικά σημεία. Οι περισσότερες μη φυσικές ξανθές έχουν καταφύγει στις τρέσες ή στα extensions για να αποκτήσουν μήκος αφού τα μαλλιά τους σπάνε από τις πολύ συχνές χημικές επεξεργασίες. Αν λοιπόν είστε ξανθιά, θα πρέπει να κάνετε μια “έκπτωση” στο χρώμα σας αν θέλετε να κερδίσετε σε μήκος. Θα δειτε σιγά σιγά ότι νέα μαλλιά θα φυτρώνουν στο κεφάλι και η τρίχα  θα αποκτά ελαστικότητα και δε θα μοιάζει σα να είναι πλαστική.

8. Ξεχάστε τα εργαλεία θερμότητας

Το styling που προσφέρουν τα διάφορα σύνεργα που λειτουργούν με ζέστη προκαλούν βλάβη στην τρίχα ειδικά αν αυτά χρησιμοποιούνται συχνά. Στην προσπάθειά σας να μακρύνετε τα μαλλιά σας καλό θα είναι να σταματήσετε να τα χρησιμοποιείτε και να αποφεύγετε τα χτενίσματα με ψαλίδι και πρέσσα, ενώ ακόμη και το σεσουάρ καλό είναι να το ανοίγετε με σύνεση. Όπως προαναφέραμε η πολλή θερμότητα είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά τα μαλλιά. Αν η εποχή  το επιτρέπει αφήστε τα να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο. Αν όχι, τότε απλά σταγνώστε τα από απόσταση με όχι και τόσο καυτό αέρα.

Eπιμέλεια: Έλενα Φάκου

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!