Συνέντευξη στο In Style.com παραχώρησε η celebrity hairstylist Clariss Rubenstein η οποία αποκάλυψε μεταξύ άλλων το trick στο λούσιμο που θα σου χαρίσει μαλλιά κομμωτηρίου.

«Πρέπει, να απομακρύνεις καλά το νερό από τα μαλλιά σου πριν βάλεις conditioner. ΚΑΘΕ φορά» τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση η hairstylist.

«Προσπάθησε να σκουπίσεις κάτι με ένα υγρό, γεμάτο νερό σφουγγάρι – δεν θ’ απορροφήσει τίποτα. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τα μαλλιά σου – αν είναι πολύ υγρά, δεν θα μπορούν να απορροφήσουν κανένα προϊόν φροντίδας», εξήγησε η Clariss Rubenstein.

«Είναι γνωστό ότι νερό και  έλαια δεν αναμιγνύονται. Αν τα μαλλιά είναι γεμάτα νερό, το προϊόν “γλιστράει” από αυτά μαζί με το νερό – οπότε σπαταλάς και προϊόν και χρήματα χωρίς να βλέπεις αποτέλεσμα». Αν όμως τα στύβεις καλά πριν εφαρμόσεις το conditioner, τότε θα μπορούν να «απορροφήσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά του προϊόντος και το conditioner γίνεται χίλιες φορές πιο αποτελεσματικό», συνεχίζει.

Ποιος όμως είναι ο πιο σωστός τρόπος να στύβεις τα μαλλιά σου σύμφωνα με την Clariss Rubenstein:

1. Χτένισε τα μαλλιά σου και μάζεψέ τα όπως σε μια αλογοουρά
2. Στύψε τα με φορά προς τα κάτω, από τη βάση της αλογοουράς προς τις άκρες
3. Επανάλαβε μέχρι να μην στάζει πια νερό και τα μαλλιά να είναι όσο λιγότερο βρεγμένα γίνεται.

Extra tip: Μην τα πιέζεις και μην τα στρίβεις υπερβολικά (όπως θα έκανες π.χ. με ένα ρούχο) στραγγίζοντάς τα γιατί το μόνο που θα πετύχεις είναι να σπάνε σε κάθε βήμα της διαδικασίας, από το χτένισμα μέχρι το τύλιγμά τους σε μια πετσέτα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!