Έχετε λεπτά κι αδύναμα νύχια που σπάνε εύκολα; Να σας ενημερώσουμε πως υπάρχει ένα trend που έχει γίνει viral τώρα τελευταία στο TikTok και υπόσχεται πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα με απώτερο στόχο να διατηρούνται δυνατά τα νύχια.

Πρόκειται για το «slugging mani», μια παραλλαγή του «face slugging», που θέλει την εφαρμογή βαζελίνης πάνω από ενυδατικές κρέμες στο δέρμα, έτσι ώστε να σφραγιστεί η υγρασία των τελευταίων και να εισχωρήσει πιο βαθιά σε αυτό και να απορροφηθεί καλύτερα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πιο λεία και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Εννοείται ότι η διαδικασία είναι κοινή για όλες τις περιοχές, τόσο για το πρόσωπο και τα μαλλιά όσο και για τα νύχια με τα αποτελέσματα να εκπλήσσουν όσους τη δοκιμάζουν.

Το «slugging manicure» καταφέρνει να διατηρεί πλήρως ενυδατωμένα τα δάχτυλα και τα πετσάκια που γίνονται πολλές φορές η αιτία να σπάνε τα νύχια μας ή να δημιουργούνται πληγές γύρω στα δάχτυλα.

Η διαδικασία για το slugging manicure:

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι ένα overlayering προϊόντων στα χέρια σου. Πιο συγκεκριμένα, η Betina Goldstein μάς δείχνει ότι ξεκινά με ένα hand scrub για να απολεπίσει τις παλάμες της και να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά τους, αφήνοντάς τες έτσι εξαιρετικά απαλές. Συνεχίζει με ένα έλαιο εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε, το οποίο απλώνει κυρίως στα πετσάκια της κάνοντας ελαφρύ μασάζ.

Έπειτα, εφαρμόζει το ενυδατικό balm της και ολοκληρώνει τη διαδικασία με μικρή ποσότητα βαζελίνης, ώστε να “κλειδώσει” όλα τα ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά που εφάρμοσε αμέσως πρωτύτερα. Τέλος, συμβουλεύει ότι είναι χρήσιμο να φορέσεις γάντια σιλικόνης αν ακολουθήσεις αυτή την τεχνική το βράδυ, έτσι ώστε η υγρασία και η θερμότητα που θα δημιουργηθεί στο εσωτερικό τους να βοηθήσει τα συστατικά να απορροφηθούν ακόμα καλύτερα από το δέρμα σου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!