Πολλές γυναίκες διερωτώνται τι είναι καλύτερο για τον καθαρισμό του προσώπου τους. Το σαπούνι ή το γαλάκτωμα; Εδώ δεν υπάρχει κάποια σωστή ή λανθασμένη απάντηση, καθώς η επιλογή πρέπει να γίνεται με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σας και τις συνήθειές σας. 

Για παράδειγμα, εάν μια γυναίκα έχει ξηρή επιδερμίδα, σίγουρα είναι καλύτερο να χρησιμοποιεί ένα λιπαρό γαλάκτωμα καθαρισμού, όπως και για τις ηλικίες άνω των 45 καθώς η επιδερμίδα τους γίνεται πιο ξηρή.

Για τις λιπαρές ή μεικτές επιδερμίδες ένα δερματολογικό σαπούνι είναι μια καλή λύση, ενώ για τις ευαίσθητες επιδερμίδες θα πρέπει να αποφεύγοντα τα γαλακτώματα και να προτιμώνται solutions με σύνθεση απαλλαγμένη από σκληρές καθαριστικές ουσίες, χρωστικές και οινόπνευμα.

Οι γυναίκες με κανονική επιδερμίδα μπορούν να επιλέγουν το προϊόν καθαρισμού ανάλογα και με την εποχή ή την κατάσταση που βρίσκεται η επιδερμίδα τους: το χειμώνα, για παράδειγμα, αν την νιώθουν πιο ξηρή, καλό είναι να χρησιμοποιούν ένα γαλάκτωμα, ενώ το καλοκαίρι προτιμότερο είναι ένα σαπούνι.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο καθαρισμός της επιδερμίδας πρέπει να γίνεται πρωί – βράδυ και το νερό καλύτερα να είναι χλιαρό.