Γιατί πονάνε τα μαλλιά μου;

Γιατί πονάνε τα μαλλιά μου;

 

Τώρα το καλοκαίρι σίγουρα τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται περισσότερο με τη θάλασσα, τον ήλιο και το αλάτι. Συνήθως στις διακοπές που χαλαρώνουμε λίγο και έχουμε περισσότερο χρόνο συνειδητοποιούμε περισσότερα πράγματα για τον εαυτό μας αλλά και το σώμα μας.

Και εκεί που είσαι στην απόλυτη ηρεμία στην ξαπλώστρα σου με το βιβλίο σου ίσως να νιώθεις έναν πόνο που δεν μπορείς ακριβώς να προσδιορίσεις αλλά πιστεύεις πως προέρχεται από τα μαλλιά σου.
 

Η εξήγηση

Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να νιώθεις την ενόχληση στα μαλλιά σου αλλά στην πραγματικότητα είναι το δέρμα της κεφαλής. Τα μαλλιά μας έχουν κερατίνη και δεν δέχονται αίμα σε αντίθεση με το κεφάλι μας. Έτσι, ο πόνος προέρχεται από εκεί. Ο πόνος που μπορεί να νιώθεις στο δέρμα της κεφαλής οφείλεται σε φλεγμονή.
Η φλεγμονή αυτή προέρχεται από σοβαρή ξηροδερμία και πιτυρίδα, ψωρίαση, ή ακόμη και αλλεργική αντίδραση σε προϊόντα για τα μαλλιά όπως αντηλιακό ή αφρούς για μπούκλες μετά τη θάλασσα.

Η λύση

Μια εύκολη λύση που μπορείς να δοκιμάσεις στο σπίτι είναι να κάνεις μασάζ στο δέρμα της κεφαλής με λάδι καρύδας. Το αφήνεις για 10-15 λεπτά και λούζεσαι κανονικά. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγεις να δένεις τα μαλλιά σου σε σφιχτούς κότσους και αλογοουρές γιατί το πολύ τράβηγμα δεν τους κάνει καλό. Τέλος, μην χρησιμοποιείς ξηρό σαμπουάν γιατί μπορεί να ερεθίσει την περιοχή ακόμη περισσότερο.

Εάν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν, τότε καλό θα ήταν να επισκεφτείς ένα δερματολόγο για ιατρικές συμβουλές. Το σημαντικό είναι πως δεν είναι στο κεφάλι σου όλο αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

 

Scroll To Top