Παρά την δεκάχρονη σχεδόν κυκλοφορία του, το beautyblender εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο πολυπόθητα εργαλεία μακιγιάζ στη beauty βιομηχανία.

Το θαυματουργό σφουγγαράκι σε ωοειδές σχήμα έχει αλλάξει για πάντα τον τρόπο εφαρμογής του μακιγιάζ, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον makeup κόσμο το χρησιμοποιούν ευλαβικά και το ίδιο γίνεται με και με κάθε blogger ομορφιάς.

Αλλά γιατί το beautyblender αποτελεί ένα τέτοιο super πολυεργαλείο και πώς θα έπρεπε πραγματικά να το χρησιμοποιήσεις;

Από το πώς να το αξιοποιήσεις στο έπακρο για την εφαρμογή του μακιγιάζ σου, μέχρι πώς πρέπει να το καθαρίζεις και να το αποθηκεύεις σωστά, η δημιουργός του, Rea Ann Silva απάντησε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις που μπορεί να έχεις για το beautyblender μια και για πάντα.

Πώς να το προετοιμάσεις πριν τη χρήση του

Χρησιμοποίησε πάντα το beautyblender σφουγγαράκι σου νωπό για την εφαρμογή make up σε υγρή ή στέρεα μορφή. Όταν είναι βρεγμένο, επεκτείνεται σχεδόν στο διπλάσιο του αρχικού μεγέθους και, χρησιμοποιώντας το νωπό, χρησιμοποιείτε λιγότερη ποσότητα μακιγιάζ καθώς το σφουγγαράκι επιτρέπει στο προϊόν να καθίσει στην επιφάνειά του αντί να το απορροφήσει. Αφού το τοποθετήσεις κάτω από τρεχούμενο νερό, πίεσε απαλά το πλεόνασμα νερού πριν τη χρήση.

Ποια προϊόντα μπορείς να χρησιμοποιήσεις με το beautyblender σου

Λειτουργεί εξαιρετικά τόσο με προϊόντα μακιγιάζ σε υγρή. Όλα τα προϊόντα της επιδερμίδας, όπως το primer, το concealer, το foundation, το tinted moisturizer, το bronzer και το highlighter, εφαρμόζονται χωρίς κόπο και κάνουν άψογα blend με τη βοήθεια του beautyblender.

O μεγαλύτερος μύθος για το beautyblender

Ότι λειτουργεί εξίσου καλά είτε βρεγμένο είτε στεγνό. Όταν το μοναδικό, εξαιρετικά μαλακό υλικό χωρίς λατέξ είναι νωπό, εξασφαλίζει ότι το μακιγιάζ κάθεται πάνω στην επιφάνεια από το σφουγγαράκι και δεν απορροφάται από αυτό για να μην χάνεις επιπλέον ποσότητα προϊόντος – γι ‘αυτό μην το χρησιμοποιείς ποτέ στεγνό!

Ποια τεχνική πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να εφαρμόσεις το μακιγιάζ σου

Αναποδογυρίστε τον μπλέντερ ομορφιάς σας κατά το πρόσωπό σας κατά την εφαρμογή μακιγιάζ. που συνδυάζει το μακιγιάζ σας χωρίς να δημιουργεί αλλαγές στην υφή ή τον τόνο του δέρματός σου.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με πούδρα;

Φυσικά! Χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική όπως και με τα προϊόντα σε υγρή μορφή: βρέξε το σφουγγαράκι, με ταμποναριστές κινήσεις άπλωσε το προϊόν ομοιόμορφα και that’s it. Απλά βεβαιώσου ότι έχεις αφαιρέσει τυχόν πλεόνασμα νερού που έχει συμπιεστεί από το beautyblender προτού χρησιμοποιήσεις τα προϊόντα σε μορφή πούδρας.

Πώς μπορείς να το καθαρίσεις και πόσο συχνά.

Βρέξτε με νερό το σφουγγαράκι σου και στη συνέχεια δημιούργησε αφρό με το τρίψιμο πάνω από το ειδικό καθαριστικό του ‘blendercleanser solid’ ή κάποιο στέρεο σαπούνι της επιλογής σου. Επανάλαβε όσο χρειάζεται εάν είναι απαραίτητο. Στη συνέχεια, πιέσέ το απαλά για να το ξεπλύνεις και για να απομακρύνεις κατάλοιπα καθαριστικού και νερού. Άφησέ το να στεγνώσει σε ένα ανοιχτό, καθαρό και φωτεινό περιβάλλον. Ιδανικά αυτή η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιείται κάθε φορά που το χρησιμοποιείς. Η Silva προτείνει να το καθαρίζεις κάθε φορά πριν το χρησιμοποιήσεις, δεδομένου ότι πρέπει πάντα να χρησιμοποιηθεί νωπό ούτως ή άλλως!

Γιατί είναι σημαντικό να διατηρείται καθαρό

Είναι σημαντικό καθώς επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του σε τρεις μήνες και διασφαλίζει ότι το προϊόν συνεχίζει να γίνεται blend άψογα κάθε φορά.

Τι δεν πρέπει να κάνεις όταν το καθαρίζεις

Πιέσέ το με απαλές κινήσεις – αποφεύγοντας το στρίψιμο – για να αποφύγεις πιθανόν σκισίματα, και χτυπήματα.

Πόσο συχνά πρέπει να το αντικαθιστάς;

Θα πρέπει να το αντικαθιστάς κάθε τρεις μήνες, όπως τη μάσκαρα ή την οδοντόβουρτσά σου.
Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις με ένα beautyblender;
Οι υγροί καθαριστές δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται σε τσάντα αποθήκευσης φερμουάρ, σε συρτάρι ή σε κλειστό χώρο.