Έχεις κάποιες συνήθειες, που άθελά σου καταστρέφουν τα μαλλιά σου. Για να σταματήσεις να τους κάνεις ζημιά, μάθε ποιες είναι αυτές και άλλαξες τες.

Καλό θα ήταν να αντικαταστήσεις τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες με μεταξωτές ή σατέν που συγκρατούν την απαραίτητη υγρασία και προκαλούν λιγότερη τριβή. Έτσι τα μαλλιά δεν μπλέκονται, ούτε θα φθείρονται.

Τα 100 βουρτσίσματα πριν τον ύπνο είναι απλά ένας μύθος. Το έντονο βούρτσισμα μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σου. Γι’ αυτό αρκεί να τα βουρτσίζεις μια φορά πριν κοιμηθείς.

Μην κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά. Προσπάθησε να τα στεγνώνεις πριν κοιμηθείς, γιατί όταν είναι βρεγμένα χάνουν την ελαστικότητά τους, μπερδεύονται και σπάνε πιο εύκολα.

Εφάρμοσε μια ενυδατική μάσκα στα μαλλιά σου και άφησέ τη να δράσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Για να προστατεύσεις τη μαξιλαροθήκη σου, άπλωσε πρώτα μια πετσέτα πριν ξαπλώσεις.

Καλό θα ήταν να λούζεσαι και να στεγνώνεις τα μαλλιά σου το βράδυ πριν κοιμηθείς. Το πρωί αν βιάζεσαι, οι απότομες κινήσεις στο βούρτσισμα ή στο στέγνωμα με το πιστολάκι ενδέχεται να ταλαιπωρήσουν αρκετά τα μαλλιά σου.