Το δέρμα στα χείλη σου είναι πολύ λεπτό και περιέχει λιγότερη φυσική χρωστική ουσία με αποτέλεσμα να είναι πιο ευαίσθητα στις βλάβες του ηλίου και της ξηρότητας. Όπως λοιπόν φροντίζεις και το υπόλοιπο πρόσωπό σου έτσι θα πρέπει να αφιερώνεις και λίγο χρόνο ίσως για το πιο ευαίσθητο σημείο του που δεν είναι άλλο από τα χείλη σου.

Σε λιγότερο από 10 λεπτά αν κάνεις αυτές τις 5 απλές κινήσεις μπορείς να έχεις τέλεια φυσικά και σέξι χείλη και να σαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει! Προετοιμασία

Για να κρατήσεις τα χείλη σου ζουμερά κλείδωσε την υγρασία τους αμέσως μόλις βγεις από το ντους. Πάρε λοιπόν ένα ζεστό, υγρό σφουγγαράκι και πίεσε το στόμα σου για ένα ολόκληρο λεπτό ούτως ώστε να τα κρατήσεις υγρά για το επόμενο βήμα που θα είναι η απολέπιση.

Ήπια απολέπιση

Μια φορά την εβδομάδα πάρε μια μικρή ποσότητα lip balm (σε μέγεθος μπιζελιού) στο χέρι σου και ανέμιξέ το με ίση ποσότητα κρυσταλλικής ζάχαρης. Τώρα με ένα καθαρό δάχτυλο, τρίψε το μείγμα πάνω στα χείλη σου με απαλές κυκλικές κινήσεις, για ένα λεπτό. Η ζάχαρη είναι θεραπευτική και αφαιρεί το ξηρό δέρμα, ενώ το lip balm προστατεύει και ανακουφίζει από τον πόνο που σχετίζονται με τις ρωγμές που μπορεί να έχουν προκληθεί στα χείλη σου. Ενίσχυση της υγρασίας

Για να ενισχύσεις την ενυδάτωση και να κλειδώσεις την υγρασία τη νύχτα μπορείς να εφαρμόσεις μια αλοιφή ειδική για τα χείλη που περιέχει βούτυρο καριτέ (shea butter) ή βαζελίνη. Έτσι δημιουργείς μια υδατοστεγή σφραγίδα στην επιφάνεια των χειλιών σου και τα προστατεύεις από την απώλεια της υγρασίας.

Εφαρμογή προστασίας

 

Ο ήλιος μπορεί να φρυγανίσει τα χείλη σου, ειδικά αν φοράς κραγιόν που προσελκύουν το φως. Οι ειδικοί προτείνουν οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς balm με δίχτυ προστασίας SFP 15 ή και υψηλότερο κάθε μέρα. Η επαρκή προστασία ενάντια στον ήλιο δρα σαν φρουρός κατά του καρκίνου που προκαλούν οι ακτίνες UVB. Επιπλέον είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η αντηλιακή προστασία επιβραδύνει την απώλεια κολλαγόνου, την ανάπτυξη των κάθετων ρυτίδων και αποτρέπει το ξεφλούδισμα των χειλιών σου.

 

Βάλε χρώμα

Από τη στιγμή που φόρεσες το balm με την αντηλιακή προστασία μπορείς να εφαρμόσεις στα χείλη σου όποιο χρώμα θέλεις! Εάν το κραγιόν που θες να χρησιμοποιήσεις έχει αντηλιακή προστασία μπορείς να παραλείψεις το προηγούμενο βήμα. Για να κάνεις το χρώμα σου να διαρκεί περισσότερο, βάλε σε ένα χαρτομάντιλο ή ένα λεπτό πανί λίγη ημιδιαφανή πούδρα και πάτησέ το απαλά πάνω στα χείλη σου, πριν εφαρμόσεις το κραγιόν. Αυτή η μικρή ποσότητα πούδρας θα σφραγίσει το χρώμα σου!