Η λοίμωξη στα μάτια προκαλεί κοκκίνισμα και φαγούρα, ενώ επηρεάζει σημαντικά την όραση. Είναι ένα κοινό πρόβλημα, όμως υπάρχει μια απλή λύση για να προστατευθούν οι γυναίκες, η μάσκαρα!

Η λοίμωξη του ματιού συχνά οδηγεί σε βλεφαρίτιδα, δηλαδή φλεγμονή των βλεφάρων, με αποτέλεσμα τη φαγούρα, το κάψιμο και την ξηρότητα στην περιοχή του ματιού. Συμβαίνει όταν οι αδένες μπλοκάρουν και δεν μπορούν να παράγουν τα απαραίτητα έλαια που βοηθούν ώστε να δάκρυα να μην εξατμίζονται πολύ γρήγορα. Η πάθηση οφείλεται σε βακτήρια που εισέρχονται από μια μικροσκοπική πληγή στο μάτι.

Η λογική λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν το μακιγιάζ σε αυτήν την περίπτωση, οι γιατροί όμως συνιστούν το αντίθετο.

«Οι γυναίκες που δε χρησιμοποιούν μακιγιάζ είναι πιο επιρρεπείς στη βλεφαρίτιδα», δηλώνει η Φραντσέσκα Μαρτσέτι από το Κολλέγιο Οφθαλμολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αυτό συμβαίνει επειδή το συχνό μακιγιάζ σημαίνει και συχνό καθαρισμό του ματιού, απομακρύνοντας τους παθογόνους μικροοργανισμούς που υπάρχουν επάνω στις βλεφαρίδες.»

Η βλεφαρίτιδα θεραπεύεται εύκολα εάν ακολουθούμε σωστή υγιεινή και εφαρμόζουμε ζεστές κομπρέσες στα μάτια. Στην περίπτωση επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων, απαιτείται να συμβουλευτούμε άμεσα γιατρό.