Θες να μάθεις πως να εφαρμόσεις σωστά το eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου;

Λατρεύεις τoν τρόπο με τον οποίο φοράει η φίλη σου το eyeliner της και εσύ δεν τα καταφέρνεις; Δεν είσαι η μόνη! Δεν χρειάζεται να κάνεις ατελείωτες ώρες σεμινάρια μακιγιάζ για να το πετύχεις. Μπορείς να εφαρμόσεις σωστά το eyeliner σου  σκιαγραφώντας το σχήμα που θέλεις να  δώσεις εσύ στα μάτια σου.

Και πώς γίνεται αυτό;

Αρχικά δες σε ποια κατηγορία ανήκεις:

«Πεσμένα» μάτια: Σχεδίασε τη γραμμή πολύ κοντά στις βλεφαρίδες και ακολούθησε ελαφρώς ανοδική πορεία καθώς πλησιάζεις στην εξωτερική γωνία του ματιού.

 

Μάτια με κοντινή απόσταση μεταξύ τους: Χρησιμοποίησε γκρι, καφέ ή μαύρο eyeliner κάνοντας τη γραμμή μόνο στην εξωτερική γωνία του ματιού. Στη συνέχεια βάλε ένα ανοιχτόχρωμο eyeliner στην εσωτερική γωνία ώστε να δείχνει μεγαλύτερη η απόσταση των ματιών.

 

Μικρά μάτια: Σχεδιάσε τη γραμμή με ένα σκούρο eyeliner φαρδαίνοντάς τη στην εξωτερική γωνία του ματιού. Χρησιμοποίησε ένα ανοιχτόχρωμο μολύβι (χρυσό ή λευκό) στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου, ώστε τα μάτια να δείχνουν μεγαλύτερα.

 

Βαθουλωτά μάτια: Κάνε τη γραμμή στο πάνω βλέφαρο χρησιμοποιώντας ένα απαλό shimmering eyeliner. Στη συνέχεια με ένα ανοιχτόχρωμο μολύβι τόνισε την εξωτερική γωνία του κάτω βλεφάρου.

 

Από την Κατερίνα Κύργιου Makeup artist