Τα καστανά μάτια μπορεί να είναι συνηθισμένα αλλά έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ταιριάζουν με πάρα πολλά χρώματα σκιών και “σηκώνουν” διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς που μπορούν να τα τονίσουν. Διαβάστε τα top μακιγιάζ που θα κάνουν τα καστανά σας μάτια να λάμπουν!

Πράσινο χρώμα: όλες οι πράσινες σκιές που έχουν χρυσούς τόνους και λάμψεις μέσα τους κάνουν την κατάλληλη αντίθεση με τα καστανά μάτια. Αν προτιμήσετε πράσινες αποχρώσεις, σβήστε τα τελειώματα με ένα ουδέτερο χρώμα όπως το μπεζ.

Smokey eyes: το χρώμα που επικεντρώνεται στις βλεφαρίδες και σταδιακά σβήνει προς το κόκκαλο είναι το πιο κολακευτικό στυλ για τα καστανά μάτια. Προτιμήστε μπρονζέ σκούρα χρώματα και γκρι.

Μωβ: από τα απαλά λιλά, τα χρώματα της λεβάντας μέχρι τα μελιτζανί και τα βαθιά μωβ, επιλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο για να τονίσετε τα μάτια σας. Οι μωβ αποχρώσεις έχουν την ιδιότητα να αναδεικνύουν τα πράσινα στοιχεία των καστανών ματιών.

Μπλε: αν είσαστε τολμηρή, επιλέξτε έντονα γαλάζια που θα εφαρμόσετε μόνο στο άνω βλέφαρο. Αν θέλετε κάτι πιο ήπιο δοκιμάστε navy blue σκιά που θα σβήσετε καλά ή ένα eyeliner σε μεταλλική μπλε απόχρωση. Επειδή το μπλέ είναι ψυχρό χρώμα, “ζεστάνετε” το βλέμμα σας με μια μπεζ-ροδακινί σκιά στο κόκκαλο.

Μην ξεχνάτε ότι όταν τονίζετε τα μάτια σας πρέπει να κρατάτε το υπόλοιπο πρόσωπο σε ήπιο τόνο. Αν προτιμήσετε μπλε και μωβ δοκιμάστε ροζ απαλά χρώματα για τα μάγουλα και τα χείλη, ενώ αν εφαρμόσετε πράσινο και καφέ στα μάτια, επιλέξτε ροδακινί αποχρώσεις για το πρόσωπο.