Ξέχασε το μακιγιάζ που βαραίνει τα μάτια σου και σε κάνει να δακρύζεις, που σου χαλάει τη διάθεση και σου δημιουργείπερισσότερες ευαισθησίες-οι οποίες πολλές φορές γίνονται και μόνιμες.

Αυτά είναι όσα πρέπει να ξέρεις για να προφυλλάσεις τα ευαίσθητα μάτια σου, όλες τις εποχές του χρόνου:

1.  Να διατηρείς πάντα καθαρά τα πινέλα σου Αυτό είναι και το πιο σημαντικό! Μετά από κάθε χρήση να καθαρίζεις καλά τα πινέλα σου και να τα απολυμαίνεις. Σου έχουμε ήδη δώσει τους τρόπους για να καθαρίζεις τα πινέλα σου.

2.  Τα προϊόντα που διαλέγεις Σίουρα γνωρίζεις ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν προϊόντα για ευαίσθητα μάτια. Υπάρχουν ακόμη και μεγάλες εταιρίες, και πολλές φαρμακευτικές, που εξειδικεύονται στις ευαίσθητες επιδερμίδες.

3.  Διάλεξε τη σκιά σου σε υγρή μορφή Οι σκιές σε σκόνη ερεθίζουν περισσότερο τα μάτια γιατί μπορεί την ώρα που μακιγιάρεσαι να πέσει κάποια ποσότητα σκιάς στο εσωτερικό του ματιού σου. Όσες είναι σε υγρή μορφή ή σε compact ( σε βαζάκια) είναι η καλύτερη επιλογή. Ταυτόχρονα απλώνονται πιο εύκολα και είναι πολύ σταθερές.

4.  Μη βάζεις μολύβι στο εσωτερικό των ματιών σου Μπορεί να βλέπεις το βλέμμα σου να γίνεται πιο έντονο και sexy, αλλά θα καταλήξεις να κλαις με «μαύρο δάκρυ»!

5.  Το ντεμακιγιάζ είναι ο σύμμαχός σου Ποια θα πει ότι δεν έχει κοιμηθεί έστω και μια φορά μακιγιαρισμένη; Όλες το έχουμε κάνει. Οι γυναίκες όμως, που έχουν πιο ευαίσθητα μάτια δεν πρέπει να το ξεχνάνε ποτέ. Βρες ένα προϊόν ντεμακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια και κοιμήσου ήρεμη.

6.  Πέτα ότι μπορεί να γίνει εστία μικροβίων Δεν θέλεις  να πετάς τα προϊόντα πριν τελειώσουν. Ποια το θέλει αυτό; Να θυμάσαι όμως: Ό,τι  έχεις να χρησιμοποιήσεις καιρό, αποτελεί εστία μικροβίων και βακτηρίων, άρα είναι ικανό να σου προκαλέσει τεράστια ζημιά.

7.  Καθαρά χεράκια Να πλένεις καλά τα χέρια σου με ένα σαπούνι που εξουδετερώνει τα μικρόβια πριν αρχίσεις το μακιγιάζ σου. Το ίδιο ισχύει και για τη φάση του ντεμακιγιάζ.

Από την Κατερίνα Κύργιου Αισθητικός-Κοσμετολόγος ΤΕΙ Αθηνών- Make up artist