Μετά τη μάσκαρα, το ρουζ είναι το πιο αγαπητό προϊόν που εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ ή λίγο μακιγιάζ φοράει μια γυναίκα.

Τα υγρά ρουζ έχουν την ιδιότητα να απλώνονται εύκολα, ενώ το χρώμα «γράφει» αυτόματα στην επιδερμίδα. Στην αγορά μπορεί κανείς να βρει ματ αλλά και γυαλιστερές υφές, ωστόσο πάντα υπάρχει και η δυνατότητα ανάμειξης με highlighter, αν επιθυμείτε λαμπερό αποτέλεσμα.

Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσεις άψογα το υγρό ρουζ και να προσθέσεις μια φυσική πινελιά στο επόμενο μακιγιάζ σου, έχουμε συγκεντρώσει για σένα όλες τις λεπτομέρειες που θα σε βοηθήσουν να μάθεις να το εφαρμόζεις like a pro makeup artist.

Προετοίμασε το δέρμα σου

Όσον αφορά στην προετοιμασία του δέρματος πριν την εφαρμογή υγρού ρουζ, το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείς ότι το δέρμα σου είναι καλά ενυδατωμένο: Τα υγρά εφαρμόζονται πιο εύκολα σε δέρμα που διατηρεί σε ιδανικά επίπεδα την υγρασία του.

Χρησιμοποίησε σφουγγάρι, πινέλο ή τα ακροδάχτυλά σου

Μπορείς να επιλέξεις όποιο εργαλείο σε βολεύει περισσότερο. Βεβαιώσου, ωστόσο, ότι εφαρμόζεις μια μικρή ποσότητα χρώματος στην αρχή και έπειτα προσθέτεις σταδιακά εάν χρειάζεται. Να θυμάσαι ότι είναι πιο εύκολο να προσθέτεις χρώμα, παρά να αφαιρείς!

Η εφαρμογή

Εάν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλά σου, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείς ότι είναι καθαρά πριν έρθουν σε επαφή με το πρόσωπό σου. Όταν χρησιμοποιείς ένα αφράτο πινέλο ή ένα σφουγγάρι, ξεκίνησε με μια μικρή ποσότητα υγρού ρουζ στο πίσω μέρος του χεριού σου, βάλε λίγο στο πινέλο και εφάρμοσέ το στα μήλα των μάγουλων σου με απαλές κινήσεις για να σταθεί το προϊόν στο δέρμα.

Εάν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλά σου, ταμπόναρε μια μικρή ποσότητα ρουζ στα μήλα σου με απαλές ανηφορικές κίνησεις για να διασφαλίσεις ότι το προϊόν εφαρμόζεται ομαλά και ομοιόμορφα.

Για ποιον τύπο είναι ιδανικό ένα υγρό ρουζ;

Το υγρό ρουζ είναι ιδανικό για τον κανονικό και ξηρούς έως ώριμο τύπο δέρματος, καθώς τείνει να προσφέρει μια πιο ενυδατωμένη, φυσική εμφάνιση. Εάν έχεις πιο ώριμο δέρμα, θα ήταν καλό να αποφύγεις τα υγρά ρουζ με πολλή λάμψη, καθώς μπορούν να ενισχύσουν τις λεπτές γραμμές και τείνουν να αποσπούν περισσότερο την προσοχή.