Όπως κάθε φορά που επιλέγουμε μια αντιηλιακή κρέμα προσώπου, οι ειδικοί μας προτείνουν αυτήν που ταιριάζει στον δικό μας τύπο δέρματος. Ακριβώς το ίδιο πρέπει να συμβαίνει πριν την αγορά κάποιου αντιηλιακού προϊόντος για τα μαλλιά σας. Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας.  Η πρόταση του είναι σημαντική γιατί πέρα από τις γνώσεις του είναι εκείνος που ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα δικά σας μαλλιά και τις ανάγκες τους.

Βασικές οδηγίες για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

  •       Για τα λεπτά μαλλιά σας, αποφύγετε τα αντιηλιακά σε μορφή λαδιού καθώς θα είναι πολύ λιπαρά για σας και προτιμήστε μια κρέμα ή κάποιο ανάλαφρο «πέπλο» σε μορφή σπρέι που έχει πιο ανάλαφρη υφή.
  •       Για τα σγουρά και ξηρά μαλλιά, που αγαπούν την υγρασία και την έχουν τόσο ανάγκη για να μην φριζάρουν, μια αντιηλιακή κρέμα σε συνδυασμό με ένα αντιηλιακό λάδι είναι ιδανικά.
  •       Για τα κοντά μαλλιά σας, προτιμήστε ένα αντιηλιακό σε μορφή τζελ που και θα προστατεύσει αλλά και θα χαρίσει ένα δυναμικό look στην κοντής σας κουπ.
  •       Ένα αντιηλιακό σαμπουάν θα αφαιρέσει τα κατάλοιπα (από τα αντιηλιακά, το αλάτι ή το χλώριο της πισίνας) και στην συνέχεια μια μάσκα ή ένα leave in conditioner θα εξασφαλίσει την ενυδάτωσή τους.

Από τη Λίτσα Αγγελοπούλου Hair Expert