Ναι είναι αλήθεια…

Ίσια έχουμε; Σγουρά θέλουμε! Σγουρά έχουμε; Ίσια θέλουμε!

Κι όμως, κάποιες έχουμε πάρει απόφαση ότι θα ζήσουμε με τα σγουρά μαλλιά μας.  Να λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε για να διατηρήσουμε τις μπούκλες μας πάντα χαριτωμένες.

Η φροντίδα τους ξεκινάει από το λούσιμο με ένα σαμπουάν έντονης ενυδάτωσης που τόσο έχουν ανάγκη.  Ένα γαλάκτωμα ή κρέμα ενυδάτωσης μετά είναι απαραίτητα.  Δεν τα «τρίβουμε» με την πετσέτα, αλλά τα ταμπονάρουμε απαλά για να πάρουμε τα πολλά νερά και στην συνέχεια ξεμπερδεύουμε με μια πολύ αραιή χτένα.

Χρησιμοποιούμε προϊόν styling ειδικά για σγουρά μαλλιά (προτιμάμε σε κρεμώδη μορφή).  Αν δεν τα αφήσουμε να στεγνώσουν μόνα τους, διατηρούμε την ένταση και την θερμοκρασία στο πιστολάκι μας σε μεσαίο επίπεδο, αφήνοντας τα πάντα ελάχιστα νωπά.  Αυτό βοηθάει στο να μην φριζάρουν.  Αν τα αφήσουμε να στεγνώσουν φυσικά, οι μπούκλες δείχνουν πολύ πιο όμορφες.

Το πρωί της επόμενης μέρας δεν είναι απαραίτητο να τρομάξετε βλέποντας τον εαυτό σας στον καθρέφτη!  Βρέξτε τα δάχτυλά σας με λίγο νερό (ή προσθέστε και ελάχιστη από την κρέμα styling) και «πλάστε» τις άκρες των μαλλιών σας.

S.O.S. Δεν χτενίζουμε ποτέ τα σγουρά μαλλιά αφού έχουν στεγνώσει!

Από τη Λίτσα Αγγελοπούλου- Hair expert