Η ξηροδερμία είναι ένα πρόβλημα του τριχωτού της κεφαλής, που το αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας τα τελευταία χρόνια.  Οι αιτίες; Πολλές και διάφορες!  Άγχος, ορμονικές διαταραχές, κακή διατροφή.

Μπορεί να την μπερδέψουμε οπτικά με την πιτυρίδα γιατί κάνουν την εμφάνισή τους στο τριχωτό της κεφαλής άσπρες νιφάδες (φολίδες).

Το ξεχωρίζουμε, όμως, γιατί στην πιτυρίδα έχουμε φαγούρα αμέσως μετά το λούσιμο ενώ στην περίπτωση της ξηροδερμίας η φαγούρα είναι άσχετη με αυτό. Μπορεί να είναι συνεχής ή κατά διαστήματα ενώ παράλληλα μπορεί να εμφανιστούν κοκκινίλες.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπιση της γι’ αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία στο λούσιμο, επιλέγοντας κάποιο εξειδικευμένο σαμπουάν και χρησιμοποιούμε πάντα λίγη ποσότητα. Επιμένουμε περισσότερο στο μασάζ του κεφαλιού με τα δάχτυλά μας και όχι με τα νύχια μας.  Στην συνέχεια ξεβγάζουμε πάρα πολύ καλά έτσι ώστε να μην αφήσουμε κατάλοιπα από το προϊόν.

Γενικότερα πρέπει να είμαστε φειδωλοί στη χρήση προϊόντων styling, να αποφεύγουμε πάντα την εφαρμογή τους στις ρίζες και να επιλέγουμε μεσαία θερμοκρασία στο πιστολάκι μας.

 

Από την Λίτσα Αγγελοπούλου-Hair expert