Τριχόπτωση

Ούπς… τι έγινε??????  Αρχίζω και τα χάνω ?????????

Όχι… μην τρομάζετε, σε όλους συμβαίνει.  Ελάτε να ψάξουμε μαζί αν είναι λίγο παραπάνω από ότι πρέπει και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Σε όλους μας πέφτουν 50-100 τρίχες την ημέρα, καθώς η τρίχα έχει τρεις φάσεις ζωής, μέσα από τις οποίες αντικαθίσταται και αναπτύσσεται ξανά.  Ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι και κατά την διάρκεια της άνοιξης, τα συμπτώματα είναι λίγο πιο έντονα.  Αυτή είναι μια φυσιολογική τριχόπτωση.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση, οι τρίχες που πέφτουν να μην επανεμφανίζονται και αυτό να συμβαίνει σε σταθερή βάση.  Αυτή είναι παθολογική τριχόπτωση.

Η κληρονομικότητα, το άγχος, οι ορμονικές μεταβολές, η υπερβολική δόση φαρμάκων, οι δερματικές παθήσεις, τα προγράμματα δίαιτας, η ατμοσφαιρική μόλυνση, η εμμηνόπαυση και η εγκυμοσύνη, είναι μερικές από τις αιτίες.

Προσέχουμε… για να έχουμε!    Η σωστή διατροφή, οι βιταμίνες Β, Ε, C, ο χαλκός και ο σίδηρος, το προσεκτικό λούσιμο και styling (χωρίς μεγάλες θερμοκρασίες), η χρήση προϊόντων όπως αμπούλες, λοσιόν, επαγγελματικά προϊόντα για τεχνικές εργασίες, είναι κάποιοι από τους τρόπους για να τα κρατήσουμε… στην θέση τους!