Ενώ ο στόχος σας είναι υγιή και όμορφα μαλλιά, ίσως στην πραγματικότητα τους κάνετε κακό χωρίς καν να το γνωρίσετε. Μικρές αλλαγές στην φροντίδα των μαλλιών σας μπορούν να αποφέρουν εντυπωσιακή αλλαγή στην εικόνα σας!

Ας δούμε μαζί τι μπορεί να κάνετε λάθος:

1. Χρησιμοποιείτε λάθος σαμπουάν και conditioner. Ομολογουμένως στα ράφια των καταστημάτων υπάρχει πληθώρα αλλά μήπως αυτό που χρησιμοποιείτε κάνει τα μαλλιά σας λιπαρά ή σας προκαλεί ξηροδερμία;

Ζητήστε την συμβουλή του κομμωτή σας για την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος για τα δικά σας μαλλιά, καθώς γνωρίζει τις ανάγκες του τριχωτού και της τρίχας σας.

BadHabit1

2. Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας αφού στεγνώσουν. Η τρίχα είναι λιγότερο εύθραυστη όταν είναι βρεγμένη.

Προτιμήστε μια μεγάλη χτένα με αραιά δόντια για να ξεπλέξετε ακίνδυνα τα μαλλιά σας, ιδιαίτερα εάν έχετε σγουρά μαλλιά.

BadHabit2

3. Αποφεύγετε το κόψιμο. Μπορεί να θέλετε να τα μακρύνετε αλλά έτσι ανοίγεται τον δρόμο σε μαλλιά με ψαλίδα, που σπάζουν με το παραμικρό.

Η επίσκεψη στον κομμωτή σας κάθε 6 εβδομάδες, θα σας μειώσει μόνο ελάχιστα εκατοστά από το μήκος τους αλλά θα σας εξασφαλίσει υγιή μαλλιά χωρίς ψαλίδα.

BadHabit3

4. Χρησιμοποιείται υπερβολικά συχνά θερμαντικά εργαλεία. Το ψαλίδι για μπούκλες ή η πρέσα για το απόλυτο ίσιο, μπορεί να σας προσφέρουν το χτένισμα που επιθυμείτε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αλλά μακροπρόθεσμα δεν ωφελούν τα μαλλιά σας.

Αποφύγετε την καθημερινή χρήση και μην ξεχνάτε να θωρακίζετε πάντα πριν τα μαλλιά σας με εξειδικευμένο θερμοπροστατευτικό προϊόν.

BadHabit4

5. Πιάνετε σφιχτά τα μαλλιά σας πολλές ώρες καθημερινά. Μπορεί μια αλογοουρά ή ένας κότσος να είναι η εύκολη λύση στην καθημερινότητά σας, αλλά έτσι ταλαιπωρείτε σε μεγάλο βαθμό τις ρίζες των μαλλιών σας.

Χτενίστε τα μαλλιά σας πιο ανέμελα, σε πιο χαλαρά πιασίματα (πάντα με μαλακό λαστιχάκι), χαρίζοντας τους την ελευθερία και την άνεση που χρειάζονται.

BatHabit5

Από την

Λίτσα Αγγελοπούλου

Hair Expert

www.aggelopouloulitsa.com