Όσες βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά διαπιστώνουν πως με το πέρασμα του χρόνου χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση για να είναι υγιή και να δείχνουν λαμπερά. Εφόσον λοιπόν έχετε το ιδανικό για εσάς ξανθό χρώμα, χρειάζεται και να το συντηρήσετε, καθώς το ξανθό είναι απαιτητικό.

Τα παρακάτω tips σίγουρα θα σας βοηθήσουν να έχετε λαμπερά ξανθά μαλλιά όπως τα ονειρεύεστε!

Χαρίστε τους ενυδάτωση

Όπως διψάτε και ενυδατώνετε τον οργανισμό σας, το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά σας. Δυο φορές την εβδομάδα μπορείτε να κάνετε θεραπείες, τις οποίες πρέπει να αφήνετε όλο το βράδυ για καλύτερα αποτελέσματα.

Επιλέξτε το κατάλληλο σαμπουάν και conditioner

Τα κατάλληλα προιόντα θα δώσουν διάρκεια, ενυδάτωση και λάμψη στο ξανθό χρώμα. Καλό θα είναι να βρείτε τα ιδανικά για εσάς, καθώς αυτά θα κάνουν όλη τη δουλειά. Να προτιμάτε σαμπουάν που έχουν χρώμα μωβ ή ασημί γιατί διατηρούν περισσότερο το χρώμα.

Η σωστή θερμοκρασία

Η χαμηλή θερμοκρασία κλείνει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να σφραγίζει την υγρασία και το χρώμα, ενώ η υψηλή θερμοκρασία κάνει ακριβώς το αντίθετο. Καλό θα είναι μάλιστα να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με όσο πιο δροσερό νερό αντέχετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε το σεσουάρ στη ρύθμιση του κρύου αέρα. Φροντίστε προτού χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο styling με θερμότητα, να εφαρμόζετε ένα προστατευτικό προϊόν.