Όλες έχουμε έρθει αντιμέτωπες με τον προβληματισμό «Να κάνω ή να μην κάνω αφέλειες;» ειδικά όταν ο καιρός αρχίζει να κρυώνει ή απλά νιώθουμε την ανάγκη να ανανεώσουμε την εικόνα μας.

Η Kate Middleton πάντως πήρε την απόφαση να το κάνει, κόβοντας στα μαλλιά της τις curtain αφέλειες που θυμίζουν κάτι από Brigitte Bardot και Farrah Fawcett.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν πειραματίζεται συχνά με την εμφάνισή της, επιλέγοντας να διατηρεί τα καστανά μαλλιά της σε ένα μεσαίο μήκος και χτενίζοντας το συνήθως σε απαλούς κυματισμούς. Η ίδια συνδύασε τις νέες της αφέλειες με ένα απλό beauty look, τονίζοντας ελαφρά τα χαρακτηριστικά της, ενώ για το outfit της επέλεξε casual, φθινοπωρινά κομμάτια.

Τι ακριβώς είναι τα curtain bangs;

Πρόκειται για πλαϊνές αφέλειες που πλαισιώνουν το πρόσωπο δεξιά και αριστερά, και διαφέρουν ως προς τις παραδοσιακές αφέλειες στο ότι δεν καλύπτουν όλο το μέτωπο αλλά μόνο τα πλαϊνά μέρη του. Ξεκινάνε από τη χωρίστρα και ανάλογα το μήκος που έχεις επιλέξει, μπορεί να φτάσουν μέχρι το ύψος των αυτιών.

Το συγκεκριμένο look ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές τις δεκαετίες του ᾽60 και ᾽70 με την Brigitte Bardot να το απογειώνει και να το καθιερώνει ως το απόλυτο sexy-chic χτένισμα.