Η θεραπεία κερατίνης υπόσχεται έντονη λάμψη, λεία όψη και υφή στα μαλλιά. Εξοικονομεί χρόνο στο καθημερινό styling. Και τα εξασφαλίζει αρκεί να γνωρίζετε τις προϋποθέσεις που εγγυώνται το θετικό αποτέλεσμα με απόλυτη ασφάλεια.

Η κερατίνη είναι ένα βασικό δομικό δομικό συστατικό της τρίχας ( περίπου το 90%), μία πρωτεΐνη η οποία υπάρχει και στην επιδερμίδα, στα δόντια όπως και στα νύχια. Την οποία παράγει καθημερινά ο ίδιος οργανισμός. Αποτελείται από 18 αμινοξέα και χαρίζει δύναμη , λάμψη και ελαστικότητα στην τρίχα. Στο πέρασμα του χρόνου και όσο η τρίχα είναι εκτεθειμένη σε εξωτερικές επιθέσεις, η κερατίνη φθείρεται, μειώνεται και τα μαλλιά καταλήγουν ξηρά, άτονα, θολά, σπάνε εύκολα.

Η θεραπεία κερατίνης είναι η λείανσης της τρίχας , που τιθασεύει , θα λέγαμε, το φριζάρισμα της τρίχας, η οποία ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με τις ισιωτικές μεθόδους . Η φόρμουλα του προϊόντος βασίζεται σε μόρια νανο-κερατίνης , που περιβάλλουν την τρίχα ως πέπλο προστασίας από την υγρασία και βελτιώνουν τη φυσική της κατάσταση εξασφαλίζοντας λεία, απαλή υφή.

Ενδείκνυται , για τα σπαστά ή κατσαρά μαλλιά που έχουν την τάση να φριζάρουν. Όμως, μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο μαλλιών για πλούσια θρέψη της τρίχας. Εφαρμόζεται σε γυναίκες και άντρες.

Προστατεύει, λειαίνει , βελτιώνει όψη και υφή σε ατίθασα και όχι μόνον μαλλιά, αφού αποτελεί ένα φυσικό συστατικό της τρίχας , και διευκολύνει σημαντικά το καθημερινό styling .

Η θεραπεία είναι μία απλή διαδικασία, η οποία γίνεται πάντα στο κομμωτήριο. Προηγείται πάντα ένα τεστ για μια πρώτη «ιδέα» της εικόνας που θα έχουν τα μαλλιά μετά τη θεραπεία. Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει το λούσιμο με ένα εξειδικευμένο σαμπουάν το οποίο καθαρίζει σε βάθος και ανοίγει τα λέπια της τρίχας ώστε να εισχωρήσουν τα μόρια κερατίνης. Στη συνέχεια εφαρμόζεται στα μαλλιά ένα ειδικό μείγμα κερατίνης σε μορφή κρέμας, με πινέλο, σε απόσταση 4-5 εκατοστών από τη ρίζα και σε όλο το μήκος της τρίχας. Για τα επόμενα 45’ της ώρας τα μαλλιά παραμένουν με το μείγμα κερατίνης μέχρι να στεγνώσουν φυσικά. Ακολουθεί στέγνωμα με πιστολάκι για να απορροφηθεί καλά η κερατίνη από την τρίχα χωρίς ,όμως, τη χρήση βούρτσας. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με τις ειδικές πρέσες να «στεγνώνουν» σε βάθος μία-μία λεπτές τούφες μαλλιών σε θερμοκρασία που προσαρμόζεται ανάλογα με τον τύπο μαλλιών. Η παραπάνω διαδικασία επαναλαμβάνεται 10 φορές για κάθε λεπτή τούφα.

Τι πρέπει να προσέξετε:

Πριν την εφαρμογή της θεραπείας σιγουρευτείτε ότι το προϊόν διαθέτει πιστοποιητικό από τον Ε.Ο.Φ. που εγγυάται την απουσία φορμαλδεΰδης- τοξικό και αλλεργιογόνο συστατικό-, ή τη χαμηλή περιεκτικότητά της σε ποσοστό έως 0,2%, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Μετά την εφαρμογή και για τις επόμενες τρεις μέρες απαγορεύεται το λούσιμο και τα «τσάκισμα» της τρίχας με λαστιχάκι, για παράδειγμα. Τα μαλλιά πρέπει να παραμείνουν ίσια. Χρησιμοποιείτε τα εξειδικευμένα σαμπουάν που παρατείνουν τα ευεργετικά αποτελέσματα της θεραπείας. Μπορείτε να επαναλάβετε τη θεραπεία κερατίνης μετά από 6 μήνες.