Μπορεί να το ακούς για πρώτη φορά, αλλά πρόκειται για μια γνωστή τεχνική με λίγες παραλλαγές. Το plopping χαρίζει άψογα σχηματισμένες μπούκλες, κρατώντας τα μαλλιά ανέγγιχτα, εφ’ όσον δεν απαιτείται ίχνος θερμότητας για την επιτυχία του.

Η μέθοδος είναι εύκολη: άπλωσε την πετσέτα ή κάποιο άλλο ύφασμα σε μια επιφάνεια και ακούμπησε επάνω της το κεφάλι σου, στριφογύρισε τις δύο άκρες της – αριστερά και δεξιά – και στερέωσε τις με έναν μικρό κόμπο χαμηλά στο σβέρκο. Άφησε τα μαλλιά να στεγνώσουν μέσα στη πετσέτα ενώ κάνεις τις δουλειές σου και… voila! Βγάλε την πετσέτα και αποκάλυψε τις λείες – χωρίς ίχνος φριζαρίσματος – μπούκλες σου.

Μάλιστα υπάρχει και ειδική πετσέτα για μπούκλες, η Curl Towel. Σε τι διαφέρει από μια απλή πετσέτα; Είναι φτιαγμένη από πολύ μαλακό βαμβάκι, bamboo και elastane ώστε να απορροφήσει το περιττό νερό και να προωθήσει την ενυδάτωση της τρίχας, που είναι απαραίτητη για καλοσχηματισμένες μπούκλες.

Ότι ύφασμα και να επιλέξεις, ένα είναι σίγουρο: η τεχνική plopping είναι ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες και σωτήρια για όσες θέλουν ένα περιποιημένο αλλά φυσικό αποτέλεσμα με κίνηση και ελαστικότητα στις μπούκλες. 

Στο παρακάτω βιντεάκι μπορείτε να δείτε όλη την διαδικασία του plopping με ένα Τ-shirt:

Πηγή:marieclaire