Η Helen Reavey, τριχολόγος και ιδρύτρια της Act + Acre, η οποία έχει συνεργαστεί τόσο με την Amal Clooney όσο και με τον Harry Styles, σε συνέντευξή της στη Vogue απάντησε στην ερώτηση πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας.

Η Reavey απαντά ότι δεν υπάρχει μια κοινή απάντηση για όλους μιας και αυτό εξαρτάται από τον τρόπο ζωής κάθε ανθρώπου.

«Είμαι περισσότερο υπέρμαχος του συχνού λουσίματος» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Εάν έχει κάποιος πιτυρίδα, τότε, πρέπει να λούζεται κάθε μέρα και ο λόγος είναι ότι ο μύκητας που προκαλεί την πιτυρίδα, ο malassezia “τρέφεται” με το σμήγμα/ λιπίδια». Στην ουσία, με τη λιπαρότητα από το όχι και τόσο συχνό λούσιμο, δημιουργείται ένα εύφορο έδαφος για να αναπτυχθεί ο συγκεκριμένος μύκητας κάνοντας την πιτυρίδα χειρότερη.

Μάλιστα, η Reavey προειδοποιεί ότι πολλά σαμπουάν περιέχουν συστατικά (όπως η πυριθειόνη ψευδαργύρου aka zinc pyrithione) που απομακρύνουν τα καλά βακτήρια μαζί με τα κακά, επομένως καλό είναι να αποφεύγει να τα χρησιμοποιεί κανείς. «Ο απώτερος στόχος είναι η διατήρηση της ομοιόστασης και η διασφάλιση της προστασίας του φραγμού».

Σε κάθε περίπτωση, αν έναν κανόνα πρέπει να κρατήσεις, αυτός είναι πως υγιές τριχωτό σημαίνει υγιή μαλλιά. Αφουγκράσου τις ανάγκες τους, εμπιστεύσου τους hair experts και χρησιμοποίησε εξειδικευμένα προϊόντα.