Η τάση shattered roots κάνει αυτή τη στιγμή θραύση στο TikTok ενώ celebrities όπως η Sofia Richie και Sydney Sweeney την έχουν υιοθετήσει εδώ και καιρό. Οι experts πετυχαίνουν το αποτέλεσμα με το αντίστροφο balayage που σημαίνει ότι ξεκινούν να βάφουν τα μαλλιά πιο σκούρα στην κορυφή ξανοίγοντας την απόχρωση όσο προσχωρούν προς τις άκρες. Στην ουσία δημιουργούν ένα ντεγκραντέ εφέ με απόλυτα φυσικό σβήσιμο.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί την ψευδαίσθηση του ανοιχτόχρωμου  look χωρίς όμως να δείχνει ξεθωριασμένο λίγες ημέρες μετά τη διαδικασία της βαφής.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των shattered roots είναι ότι οι επισκέψεις στον haircolorist μειώνοντας μιας και θα χρειαστεί να κλείσεις ραντεβού μετά από 8 τουλάχιστον εβδομάδες.

Οι experts δημιουργούν highlights κοντά στη ρίζα τα οποία μπερδεύουν με την ξανθιά απόχρωση που έχεις επιλέξει. Αυτό είναι το μικρό τους μυστικό ώστε ενώ μακραίνουν τα μαλλιά να υπάρχει μια ομοιομορφία που ξεγελά το μάτι.

H Sofia Richie λίγο πριν από το γάμο της υιοθέτησε το shattered roots trend το οποίο είναι συνώνυμο του quiet luxury και ταιριάζει πολύ στη φιλοσοφία της.