Με την πληθώρα καθαριστικών, toners, serums και κρεμών προσώπου που υπάρχουν στην αγορά, η ρουτίνα ομορφιάς μπορεί να γίνει εξαιρετικά περίπλοκη.

Το σωστό layering στο πρόσωπό μας είναι σημαντικό, αν θέλουμε τα προϊόντα ομορφιάς που αγοράζουμε να έχουν εμφανή αποτελέσματα.

Ο γενικός κανόνας πάντως λέει ότι ξεκινάμε από το προϊόν με την πιο ελαφριά υφή, για να προχωρήσουμε σε εκείνα που είναι πιο «βαριά».

Δείτε παρακάτω ποια είναι η σωστής σειρά για να εφαρμόσουμε τα προϊόντα περιποίησης νυκτός:

Step 1: cleanser

Είναι αυτονόητο για όλες μας θέλω να πιστεύω, πως πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή προϊόντος στην επιδερμίδα μας, αυτή πρέπει να είναι πεντακάθαρη. Απαλλαχτείτε από το μακιγιάζ της ημέρας με ένα σαπουνάκι και cleanser πάνω σε βαμβάκι.

Step 2: Toner

Το toner είναι απαραίτητο για να τονώσει την επιδερμίδα σας αλλά και να δράσει ως θεραπεία σε προβληματικές επιδερμίδες (ακμή, πόροι κ.ά.)

Step 3: Serum

Αμέσως μετά το toner λοιπόν, εφαρμόζουμε το serum μας, εάν φυσικά η βάση του είναι το νερό. Η συσκευασία συνήθως αναγράφει ποια είναι η βάση του, αν πάλι όχι, αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από το texture του προϊόντος. Τα serum με βάση ελαίου, πρέπει να εφαρμόζονται στο τέλος, έτσι ώστε να σφραγίζουν τα υπόλοιπα συστατικά που έχουν προηγηθεί.

Step 4: Eye cream

Η κρέμα ματιών βοηθά στο να μην σχηματίζονται ρυτίδες στο λεπτό δέρμα της περιοχής

Step 5: Spot Treatment

Ιδανικά, εφαρμόζουμε τα προϊόντα κατά της ακμής ή της επουλώσεις τυχόν σημαδιών το βράδυ πριν πάμε για ύπνο, όπου το δέρμα μας δρα περισσότερο για την επούλωσή του. Μετά από αυτό το βήμα, καλό θα είναι να περιμένεις να απορροφηθεί πλήρως πριν να εφαρμόσεις οτιδήποτε άλλο.

Step 6: Moisturizer

H ενυδατική κρέμα νυκτός είναι ένα απαραίτητο στοιχείο στην διατήρηση μιας υγειούς επιδερμίδας. Ένα σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να παραβλέπουμε έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η δράση της ενυδάτωσης κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Step 7: Retinol

H ρετινόλη, ο γενικός όρος για τα παράγωγα της βιταμίνης Α, βυθίζεται στο δέρμα σας για να επιταχύνει την ανακύκλωση των κυττάρων, προκαλώντας τον οργανισμό σας να παράγει πιο φρέσκο, πιο λείο και λιγότερο “τσαλακωμένο” δέρμα με την πάροδο του χρόνου.

Step 8: Face oil

Τα λαδάκια για το πρόσωπο μπαίνουν στο τέλος της ρουτίνας περιποίησης, ώστε η σύσταση τους να μην διακόψει την δράση της ενυδατικής σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!