Φριζάρισμα μαλλιών είναι μία κατάσταση στο τριχωτό της κεφαλής κατά το οποίο οι δεσμοί της τρίχας που συγκρατούν το σχήμα του χτενίσματος «σπάζουν» με αποτέλεσμα τα μαλλιά να «κατσαρώνουν», να μην χτενίζονται εύκολα και να επηρεάζουν την ομαλότητα αλλά και το πόσο λεία είναι η κάθε τρίχα.

Το τελικό αποτέλεσμα επηρεάζει αρνητικά το χτένισμα μας. Τα μαλλιά γίνονται πιο «κατσαρά», ατίθασα, δεν στρώνουν με τίποτα και  πολλές τρίχες «πετούν».

Ωστόσο όποια μάσκα μαλλιών και θεραπεία και αν χρησιμοποιήσεις, εάν δεν έχεις και το σωστό σαμπουάν δεν θα γλιτώσεις από το φριζάρισμα! Το επίπεδο pH του σαμπουάν παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο φριζάρουν τα μαλλιά σου, καθώς επίσης και στο πόσο ευαίσθητα είναι στο σπάσιμο.

Ένα σαμπουάν με υψηλό pH ίσως μπορεί να αιτιολογήσει τα φριζαρισμένα και ατίθασα μαλλιά σου. Τα σαμπουάν με pH πάνω από 5.5, δηλαδή το pH του τριχωτού της κεφαλής, μπορούν να προκαλέσουν στατικό ηλεκτρισμό, άρα το ανεπιθύμητο και βασανιστικό φριζάρισμα.

Χρήσιμο είναι να αναζητούμε σαμπουάν όπου στην ετικέτα αναγράφεται «ισορροπημένο pH» ή «χαμηλό pH». Mάλιστα, τα conditioners, συνήθως, έχουν χαμηλό pH.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!