Δυστυχώς, η ύπαρξη ή μη πόρων σε διάφορες περιοχές του προσώπου μας είναι γενετικά καθορισμένο και δεν υπάρχει καμία θαυματουργή θεραπεία που να τους εξαφανίζει.

Ωστόσο, υπάρχει ένα τρικ, πέρα από τη χρήση ενός αντίστοιχου primer, που μπορεί να καμουφλάρει την εμφάνισή τους.

Κάτι τέτοιο αυτόματα μας προσφέρει και μια αξιοσημείωτη παράταση στη διάρκεια του μακιγιάζ μας.
Σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης celebrity make-up artist Wayne Goss, η λύση βρίσκεται στη χρήση πούδρας πριν από την εφαρμογή του foundation. Σύμφωνα με τον Goss, με τη βοήθεια ενός φουντωτού αλλά σχετικά επίπεδου πινέλου, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα διάφανης πούδρας σε ελεύθερη μορφή και την ταμπονάρουμε απαλά πάνω στα σημεία εκείνα που οι πόροι μας είναι πιο έντονοι.

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιο σφουγγαράκι για το σκοπό αυτό, προσέχοντας όμως ιδιαίτερα την ποσότητα πούδρας που θα μαζέψει.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τη βάση μας κανονικά, όπως θα κάναμε σε κάθε περίπτωση. Η μόνη διαφορά είναι ότι η εφαρμογή πρέπει να γίνει απαραίτητα με τη βοήθεια σφουγγαριού μακιγιάζ (beauty sponge). Είναι απαραίτητο οι κινήσεις μας να είναι ταμποναριστές και να μη μετακινηθεί το λεπτό στρώμα πούδρας που βρίσκεται από κάτω.

Χρειάζεται αρκετή υπομονή αλλά το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει, καθώς η πούδρα κατορθώνει να «θολώσει» την εμφάνιση των πόρων, με πολλαπλά οφέλη. Πετυχαίνουμε αφενός ένα πιο λείο καμβά για το υπόλοιπο μακιγιάζ και αφετέρου μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!