Ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος αποτρίχωσης για εσάς;

Ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος αποτρίχωσης για εσάς;

H θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει και έρχεται σιγά σιγά η ώρα για τις διακοπές! Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί κάθε γυναίκα.

Ειδικά όταν έρχεται η άνοιξη και πρέπει πλέον να βγάλετε τα καλσόν και να φορέσετε φούστες, αναζητάτε τη λύση στο πρόβλημά σας. Μάθετε τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα κάθε μεθόδου αποτρίχωσης και επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει.

Ξυραφάκι

Είναι ένας τρόπος γρήγορος, άμεσος και κυρίως οικονομικός για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αλλά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα: τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά προσωρινά.

Αποτριχωτική μηχανή

Μπορεί αρχικά το κόστος να σας φανεί μεγάλο αλλά θα σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια. Τα αποτελέσματά της κρατούν περίπου 2 εβδομάδες. Η χρήση της αποτριχωτικής μηχανής μπορεί να αποβεί επώδυνη, ειδικά την πρώτη φορά, και να υπάρξει και ένας ερεθισμός τις πρώτες ημέρες, ενώ δεν είναι ιδανική για ευαίσθητες περιοχές όπως αυτή του μπικίνι.

Κερί

Η αποτρίχωση με κερί είναι αποτελεσματική μέθοδος αφού ξενοιάζετε από την περιττή τριχοφυΐα για περίπου 20 ημέρες. Ωστόσο, με τον καιρό η τρίχα εξασθενεί και μετά από κάποια χρόνια το πιθανότερο είναι να μη χρειάζεστε καμία απολύτως μέθοδο αποτρίχωσης. Το βασικό της μειονέκτημα, πέρα από τον πόνο, είναι ο ερεθισμός.

Χαλάουα

Η χαλάουα είναι ένα μείγμα ζάχαρης και νερού, το οποίο τοποθετείται χλιαρό στο δέρμα και έπειτα αφαιρείται τραβώντας όλες τις τρίχες. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα οικονομική μέθοδο που σας απαλλάσσει από τις τρίχες για περίπου 15 ημέρες.

Αποτριχωτική κρέμα

Η μέθοδος είναι εντελώς ανώδυνη και δεν προκαλεί ερεθισμούς, αλλά το αποτέλεσμα διαρκεί λίγο περισσότερο από το ξύρισμα. Η αποτριχωτική κρέμα δεν πρέπει να παραμείνει στην κάθε περιοχή για πολλά λεπτά για να μη δημιουργούν ερεθισμοί και καψίματα.

 

Scroll To Top