Αυτό που βλέπουμε παντού τους τελευταίους 2 μήνες είναι το καρέ. Μακρύ καρέ, κοντό καρέ, μέχρι και pixie chop. Όλες πλέον οι celebrities αρχίζουν και κόβουν όλο και πιο συχνά τα μαλλιά τους.

Οβάλ πρόσωπο – Μακρύ γαλλικό καρέ

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο, αρχικά μπράβο είσαι από τις τυχερές κοπέλες που σχεδόν κάθε κούρεμα της πάει και μπορείς να «παίξεις» αρκετά με το μήκος και στυλ των μαλλιών σου. Δοκίμασε λοιπόν ένα μακρύ γαλλικό καρέ που ξεκινάει λίγο πιο κοντό στο πίσω μέρος του κεφαλιού και καταλήγει σαν μακρύ καρέ μπροστά. Και edgy και στυλάτο και ευκολοχτένιστο και δεν μπορούν να το υποστηρίξουν όλα τα σχήματα προσώπου!

Στρογγυλό Πρόσωπο – Καρέ με μύτες ή/και φιλάρισμα

Επειδή το πρόσωπο σου στρογγυλό, κάτι που δεν θα ήθελες να τονίσεις με ένα κοντό καρέ μέχρι το πηγούνι, αλλά και πάλι θέλεις να το δοκιμάσεις (και καλά κάνεις!), ζήτησε ένα μακρύ καρέ με φιλαρίσματα ή μύτες που θα δώσουν την ψευδαίσθηση της γωνίας το πρόσωπο σου και θα τονίσει πολύ ωραία τα ζυγωματικά σου!

Τετράγωνο Πρόσωπο – Κοντό καρέ με μακριές αφέλειες

Όσο και να αγαπάμε να βλέπουμε τις αφέλειες, τόσο μας ζορίζουν –η αλήθεια είναι-. Ειδικά αν το πρόσωπο σου είναι τετράγωνο, τότε οι κοντές αυστηρές, με αλφάδι αφέλειες θα σου τονίσουν ακόμα περισσότερο το μέτωπο και, προς Θεού καμία δεν το θέλει αυτό! Αντ’ αυτού, επέλεξε μακριές, λίγο πιο αραιές αφέλειες μ ένα κοντό καρέ στο ύψος του πηγουνιού για να μαλακώσεις τις γωνίες σου και να δώσεις μια έξτρα γλυκύτητα στο πρόσωπο σου!

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς – Μακρύ καρέ με φιλάρισμα

Ίσως και το πιο ιδανικό κούρεμα για ένα τέτοιο πρόσωπο, καθώς το, μέχρι τους ώμους, μήκος θα σε βοηθήσει να «ισιώσεις» λίγο την στρογγυλάδα του προσώπου σου, ενώ το φιλάρισμα γύρω από το πρόσωπο σου θα τονίσει τις σωστές γωνίες του πηγουνιού σου.