Πώς θα καμουφλάρετε τις πανάδες και τις δυσχρωμίες με τη βοήθεια του μακιγιαζ

Πώς θα καμουφλάρετε τις πανάδες και τις δυσχρωμίες με τη βοήθεια του μακιγιαζ

 

Οι πανάδες και οι δυσχρωμίες είναι ένα επίμονο και ιδιαίτερα ενοχλητικό πρόβλημα, αφού αδικεί κάθε μας εμφάνιση και δίνει μια μόνιμη θαμπάδα στο πρόσωπό μας.

Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές οι πανάδες και οι χρωματικές δυσχρωμίες οφείλονται σε κάποιες ορμονικές διαταραχές που προέκυψαν στον οργανισμό μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της χρήσης αντισυλληπτικών, ή στην υπερβολική έκθεσή μας στον ήλιο.

Δύσκολα θεραπεύονται, ωστόσο, με τις εξελίξεις στην αισθητική μπορούμε να τις διορθώσουμε αισθητά. Το πιο σημαντικό που μπορούμε να κάνουμε σχετικά με το μακιγιάζ, είναι να επιλέξουμε ένα foundation στην απόχρωση της επιδερμίδας μας και όχι της πανάδας, έστω και εάν δεν καλύπτει πλήρως τα σημεία που το έχουν ανάγκη, και να το απλώσουμε πολύ καλά.

Έπειτα μπορούμε να ταμπονάρουμε τις πανάδες με πούδρα και στο υπόλοιπο πρόσωπο για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, να την περάσουμε με πινέλο.

Το μεγάλο μυστικό ως προς το σωστό καμουφλάρισμα των δυσχρωμιών, είναι να δώσουμε φως σε κάποια σημεία του προσώπου μας (όχι σ’ εκείνα που υποφέρουν από πανάδες) δημιουργώντας ευχάριστες σκιές, ώστε το ψεγάδι μας να αγνοείται.

Αυτό θα το πετύχουμε μ’ ένα foundation σε πιο ανοικτή απόχρωση από εκείνο που θα βάλουμε στο υπόλοιπο πρόσωπο ή με κάποιο καλό καλλυντικό τύπου luminizer.

Μια λευκή πούδρα ή σκιά θα κάνει τη διαφορά, την οποία και θα περάσουμε απαλά ή με πινέλο. Επίσης, περνάμε στα cheek bones λίγη σκιά σε ανοικτό τόνο σε υγρή μορφή, τελειώνοντας με μια πούδρα για λάμψη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top