Πώς να απολαύσετε τον ήλιο χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο το δέρμα σας

Πώς να απολαύσετε τον ήλιο χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο το δέρμα σας

 

Ο ήλιος ενοχοποιείται για πολλά προβλήματα στο δέρμα μας, από τα οποία κάποια γίνονται αμέσως φανερά και κάποια άλλα εμφανίζονται πολύ αργότερα.

Η ακτινοβολία που δεχόμαστε κάθε φορά συσσωρεύεται και τα τελικά αποτελέσματά της φαίνονται πολύ αργότερα. Έτσι δικαιολογούνται οι χρόνιες βλαβερές επιδράσεις του ήλιου στο δέρμα μας, π.χ. η φωτογήρανση, η οποία είναι αποτέλεσμα της αθροιστικής έκθεσης του δέρματός μας στον ήλιο για πολλά χρόνια.

Εκτός από τη συσσωρευτική δράση της ακτινοβολίας, σημασία έχει και η έκθεση στον ήλιο στις διακοπές, διότι έχει αποδειχθεί πως η ευκαιριακή έκθεση στον ήλιο είναι η πλέον επικίνδυνη για την εμφάνιση μελανώματος (του πιο επιθετικού καρκίνου του δέρματος).

Πώς όμως θα απολαύσουμε τον ήλιο χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο το δέρμα μας;

  • Χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα για το σώμα και το πρόσωπο κάθε φορά που βγαίνετε έξω, όχι μόνο στην παραλία.
  • Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε την αντηλιακή σας προστασία κάθε 2-3 ώρες, ειδικά αν κάνει πολλή ζέστη και ιδρώνετε.
  • Τα αντηλιακά περιέχουν διάφορα συστατικά τα οποία απορροφούν την υπεριωδη ακτινοβολία του ήλιου, διασκορπούν και απορροφούν την UV, και απορροφούν το φως. Όλα αυτά είναι φίλτρα τα οποία εμποδίζουν την είσοδο της υπεριπώδους ακτινοβολίας βαθιά στο δέρμα.
  • Αποφεύγουμε να καθόμαστε στον ήλιο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα γιατί ο ήλιος είναι πιο επικίνδυνος αυτές τις ώρες. Όταν βγαίνουμε στον ήλιο και κυρίως στη θάλασσα φοράμε καπέλο, γυαλιά ηλίου και το αντηλιακό μας.
  • Ενυδατώνουμε συχνά και σωστά το πρόσωπο και το σώμα μας και πάντοτε μετά το μπάνιο για να κρατήσει περισσότερο την απαραίτητη υγρασία.
  • Μην κάθεστε ατέλειωτες ώρες στον ήλιο. Η βλάβη που θα πάθει το δέρμα και η γήρανση του δέρματος είναι μη αναστρέψιμη.
  • Χρησιμοποιείστε ενυδατικές κρέμες συχνά για να δώσετε στην επιδερμίδα σας την ενυδάτωση που χρειάζεται.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top