Η μάσκα των μαλλιών σου κάνει θαύματα και κλειδώνει τις άκρες κάνοντας τα μαλλιά λαμπερά και υγιή ή δεν τα βοηθά καθόλου και πέφτουν συνέχεια; Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι για να επιλέξεις τα σωστά και αποτελεσματικά προϊόντα για τον τύπο του μαλλιού σου θα πρέπει να ελέγξεις πόσο πορώδη είναι.
Αναρωτιέσαι τι είναι αυτό και τι μπορείς να κάνεις; Γι΄αυτό είμαστε εμείς εδώ!

Τι σημαίνει πορώδη μαλλιά;
Η έννοια του πορώδους αναφέρεται στο πόσο καλά τα μαλλιά μπορούν να απορροφήσουν και να κρατήσουν την υγρασία. Ο βαθμός πορώδους προσδιορίζεται από την ευκαμψία του εξωτερικού στρώματος τρίχας, γνωστού και ως επιδερμίδα. Στην ιδανική περίπτωση, η επιδερμίδα πρέπει να είναι στενά συνδεδεμένη, μαλακή, αλλά ελαφρώς ανοιχτή ώστε να επιτρέπει στα μαλλιά να απορροφούν τα προϊόντα περιποίησης της τρίχας (ενυδατικές κρέμες, θεραπείες επισκευής κλπ.).

Υπάρχουν τρία επίπεδα πορώδους τρίχας:

Χαμηλή: Η επιδερμίδα είναι στενά συνδεδεμένη και λεία. Αυτός ο τύπος μαλλιών απωθεί την υγρασία, προκαλώντας το νερό να γλιστρήσει δεξιά από αυτό, όπως τα φτερά μιας πάπιας.

Κανονική: Η επιδερμίδα είναι δεμένη και λεία και τα μαλλιά απορροφούν τα προϊόντα και το νερό.

Υψηλή: Τα μαλλιά έχουν μόνιμα ανυψωμένη στρώση επιδερμίδας, προκαλώντας την απορρόφηση και απόρριψη των προϊόντων για τα μαλλιά και το νερό, όπως ένα μούσκεμα σφουγγάρι.Πως μπορώ να καθορίσω πόσο πορώδη είναι τα μαλλιά μου;
Για να καθορίσεις πόσο πορώδη είναι τα μαλλιά, απλά κάνε το παρακάτω τεστ:
  1. Κόψε ένα λεπτό τμήμα μαλλιών από το τριχωτό της κεφαλής ή πάρε μερικές τρίχες από τη βούρτσα σου.
  2. Χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα σαπουνιού ή καθαριστικό σαμπουάν, πλύνε τα μαλλιά για καθαρίσεις από τυχόν ακαθαρσίες ή συσσώρευση προϊόντων.
  3. Στέγνωσέ τις και στη συνέχεια ρίξε τις σε ένα ποτήρι νερό. Περίμενε λίγα λεπτά και παρατήρησε.
  4. Εάν τα μαλλιά σου επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού, αυτό σημαίνει ότι απορροφά λιγότερο νερό, που σημαίνει ότι έχεις χαμηλό πορώδες.
  5. Εάν τα μαλλιά σου βυθίζονται στα μισά, σημαίνει ότι έχεις φυσιολογικό πορώδες.
  6. Εάν τα μαλλιά σου βυθίζονται στο κάτω μέρος του νερού, σημαίνει ότι έχεις υψηλό πορώδες.

Για κάθε τύπο μαλλιού υπάρχει ξεχωριστή λύση

Χαμηλό πορώδες

Τα μαλλιά με χαμηλό πορώδες έχουν επίσης δυσκολία στην απορρόφηση προϊόντων μαλλιών και θεραπειών! Για να δώσεις στα μαλλιά σου ένα χέρι βοήθειας, κάνε ένα ζεστό ντους (αυτό θα ανοίξει τους πόρους της επιδερμίδια), εφάρμοσε μια μάσκα αναδόμησης μαλλιών και στη συνέχεια ξέπλυνέ τα με ζεστό νερό. Τέλος, χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ λάδι για να βοηθήσεις να σφραγιστεί η υγρασία.

Κανονικό πορώδες
Παρόλο που συχνά υποφέρει από έλλειψη ενυδάτωσης, τα μαλλιά με κανονικό πορώδες μπορούν εύκολα να εξημερωθούν χρησιμοποιώντας ποιοτικά ενυδατικά προϊόντα για τα μαλλιά.

Υψηλό πορώδες


Τα μαλλιά με υψηλό πορώδες έχουν μόνιμα ανυψωμένη στρώση επιδερμίδας, προκαλώντας εύθραυστη και θαμπή όψη. Υπάρχουν αρκετές λύσεις για να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση. Μεταξύ των πιο δημοφιλών είναι η μέθοδος LOC (υγρό, λάδι, κρέμα). Ξεκίνησε βρέχοντας τα μαλλιά. Στη συνέχεια, εφάρμοσε μια μάσκα εμπλουτισμένη με λάδι για να κλειδώσεις την υγρασία. Τέλος, εφάρμοσε μια κρέμα για να σφραγίσεις όλη αυτή την υγρασία.