Πώς να κάνετε μόνη σας επαγγελματική αποτρίχωση στο σπίτι

Πώς να κάνετε μόνη σας επαγγελματική αποτρίχωση στο σπίτι

 

Η αποτρίχωση είναι, χωρίς αμφιβολία, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείς από την ενοχλητική τριχοφυΐα και να έχεις λεία και απαλή επιδερμίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά οι επισκέψεις στα κέντρα αισθητικής είναι αρκετά χρονοβόρες αλλά και δαπανηρές. Έχεις σκεφτεί άραγε την αποτρίχωση στο σπίτι;

Είναι πολύ απλή, πραγματικά. Αλλά πριν ξεκινήσεις, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου.

Ετοίμασε το κιτ αποτρίχωσης πριν ξεκινήσεις

Μάζεψε όλα τα υλικά: αποτριχωτικές ταινίες, κερί ή μηχανή αποτρίχωσης, προϊόντα απολέπισης σώματος, λοσιόν σώματος και κρέμα κατά του πόνου. Επίλεξε το κερί προσεκτικά. Για ευαίσθητο δέρμα, επιλέξτε ένα που έχει υποβληθεί σε κλινική δοκιμή. Εάν δεν είσαι σίγουρη, μια αλόη με βάση είναι πάντα ασφαλής.


 
Απολέπιση

Η απολέπιση βοηθά να μαλακώσει η τρίχα του σώματος και ανοίγει θύλακες των τριχών, καθιστώντας την αποτρίχωση μια ευκολότερη και λιγότερο οδυνηρή διαδικασία. Η απολέπιση εμποδίζει επίσης την ανάπτυξη των τριχών. Ενώ η μέγιστη δυνατότητα εμφάνισης τριχοφυΐας είναι στα πόδια, η απολέπιση του υπόλοιπου σώματος, όχι μόνο πριν από μια περίοδο αποτρίχωσης αλλά 2-3 φορές την εβδομάδα, θα σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα.

Βεβαιώσου ότι έχεις το σωστό μήκος τριχών

Για να κολλάνε κατάλληλα στις ταινίες οι τρίχες, δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μικρές ούτε πολύ μεγάλες. Βεβαιώσου ότι οι τρίχες σου δεν είναι λιγότερο από 2 εκατοστά και όχι περισσότερο από 5.

Σχέδιο για τον πόνο

Η αποτρίχωση θα πονάει λίγο. Εφάρμοσε μια κρέμα για τον πόνο στην περιοχή που πρόκειται να κάνεις αποτρίχωση. Και ναι, βεβαιώσου ότι δεν θα κάνεις κερί κατά τη διάρκεια της περιόδου ή 1-2 ημέρες πριν γιατί είσαι πιο ευαίσθητη στον πόνο.
 
Επιβεβαίωσε τη θερμοκρασία

Το κερί πρέπει να θερμαίνεται πριν να μπορέσει να εφαρμοστεί. Πολύ κρύο, δεν θα απλωθεί σωστά. Πολύ ζεστό, διατρέχεις τον κίνδυνο να καείς. Η ιδανική θερμοκρασία είναι χλιαρό. Φυσικά, εάν χρησιμοποιείς κρύες λωρίδες κεριού τότε η θερμοκρασία δεν σε απασχολεί.
 
Η σωστή κατεύθυνση

Ενώ εφαρμόζεις το κερί προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της τρίχας, πρέπει να τραβήξεις προς την αντίθετη. Κράτησε την ταινία κοντά στο δέρμα όταν την τραβάς. Δεν πρέπει να υπάρχει δισταγμός, ούτε αργός θάνατος. Σφίξε τα δόντια και απλά τραβήξε!
 
Πλύσου μετά την αποτρίχωση

Αφαίρεσέ τα υπολείμματα κεριού με κρύο νερό (ζεστό νερό θα βλάψει!), Και τώρα ενυδάτωσε την περιοχή.
 
Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια

Αν κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι για πρώτη φορά, πρέπει να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον.Θυμήσου να χαλαρώσεις και να περιποιηθείς το δέρμα σου με ενυδατική κρέμα μετά τη διαδικασία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top