Πώς το κάθε ποτό επηρεάζει την επιδερμίδα μας

Πώς το κάθε ποτό επηρεάζει την επιδερμίδα μας

 

Δυστυχώς, το αλκοόλ δεν ωφελεί ιδιαίτερα το δέρμα σου και ίσως είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να του κάνεις.

Συγκεκριμένα, το αλκοόλ είναι μια τοξίνη με πολύ χαμηλή θρεπτική αξία που μπορεί να οδηγήσει σε ορμονική διαταραχή, στην καταστροφή κυττάρων και σε πρόωρη γήρανση του δέρματος. Επίσης, είναι διουρητικό με αποτέλεσμα να χάνεις τα πολύτιμα σωματικά υγρά και η επιδερμίδα σου να αφυδατώνεται.

Η επίδραση μάλιστα του αλκοόλ στο σώμα σου είναι άμεση μιας και το αμέσως επόμενο 24ωρο το δέρμα σου είναι θαμπό, αφυδατωμένο.

Παρακάτω πάρε μια ιδέα για το πώς επηρεάζει την επιδερμίδα σου το κάθε ποτό.

Κρασί

Το κόκκινο κρασί είναι με διαφορά το χειρότερο ποτό όλων. Προκαλεί διαστολή των αγγείων και απελευθερώνει ισταμίνη, έχοντας ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ερυθρότητας. Ειδικά αν υποφέρεις από ροδόχρους ακμή, μείνε μακριά αφού η έξαρσή της θα είναι σίγουρη. Το λευκό κρασί από την άλλη, περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που οδηγεί στην εμφάνιση φλεγμονών. Σε βάθος χρόνου αυτό οδηγεί σε καταστροφή των κυττάρων και γήρανση του δέρματος.
 

Mojito

Η ζάχαρη είναι ένα ύπουλος εχθρός και δυστυχώς το αγαπημένο καλοκαιρινό κοκτέιλ είναι γεμάτο με ζάχαρη και σιρόπι. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και όσα ποτά συνδυάζονται με Coca-Cola ή Red Bull. Όσο λιγότερη ζάχαρη καταναλώνεις, τόσο λιγότερες θα είναι οι μελλοντικές σου ρυτίδες.

Το θέμα βέβαια δεν είναι μόνο οι ρυτίδες, μιας και η ζάχαρη αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης και κατά συνέπεια ξεκινούν φλεγμονές όχι μόνο στο δέρμα, αλλά και σε ολόκληρο το σώμα.
 

Gin & Tonic

Είναι από τα ποτά που δεν θα σου προκαλέσουν άσχημο hangover μιας και είναι αρκετά καθαρό. Η περιεκτικότητά του σε ζάχαρη και αλάτι είναι σχετικά χαμηλή. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και από τα ποτά που επιτρέπονται εάν βρίσκεσαι σε δίαιτα ή προσέχεις λίγο παραπάνω τη διατροφή σου.

Μπύρα

Νομίζω πως είναι ο νικητής των ποτών που μπορείς να καταναλώσεις έξω. Παρόλο που περιέχει λίγο αλάτι, είναι πολύ χαμηλή σε περιεκτικότητα αλκοόλ (ανάλογα βέβαια με τη μπύρα που θα διαλέξεις). Γι’ αυτό το λόγο συνήθως την πίνουμε πιο αργά σε σχέση με άλλα αλκοολούχα ποτά και έτσι δεν αφυδατώνεται τόσο έντονα η επιδερμίδα μας. Τέλος, έχει πολλά αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά οφέλη για τα μαλλιά και το σώμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top