Η νέα beauty τάση στο TikTok ονομάζεται skin cycling και είναι έμπνευση της Whitney Bowe, MD, πιστοποιημένης δερματολόγου με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τεσσάρων νυχτών όπου εναλλάσσεται η χρήση ενεργών συστατικών, αφήνοντας το δέρμα μας να ξεκουραστεί. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσουμε την εξής διαδικασία: νύχτα απολέπισης, νύχτα ρετινοειδούς, νύχτα ανάκαμψης, νύχτα ανάκαμψης, επανάληψη. Έτσι θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα ενεργά συστατικά στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας, ενώ παράλληλα θα ελαχιστοποιήσουμε τον ερεθισμό ενισχύοντας εκείνες τις απαραίτητες νύχτες αποκατάστασης.

Face scrub

Σκοπός της Δρ. Bowe ήταν να δημιουργήσει μια στρατηγική ρουτίνα που εφαρμόζει όλα τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση απολεπιστικών και ρετινόλης, αποτρέποντας ταυτόχρονα τη φλεγμονή και τον ερεθισμό του δέρματος με δύο βραδιές αφιερωμένες στην «ανάρρωση».

 

«Ο κόσμος της περιποίησης του δέρματος γινόταν υπερβολικά περίπλοκος και όταν άκουγα τους ασθενείς μου και εξέτασα πώς το δέρμα τους αντιδρούσε σε διαφορετικές ρουτίνες περιποίησης, είδα την ανάγκη να εξορθολογήσω τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους για να βελτιστοποιήσω την υγεία του δέρματος τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η Whitney Bowe.

Πρώτη Νύχτα 

Την πρώτη νύχτα του προγράμματος, η Δρ Bowe. συνιστά την απολέπιση του δέρματος με ένα χημικό απολεπιστικό. Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο Instagram της, αναφέρει ότι το peeling στο σπίτι είναι απαλό στο δέρμα και παρέχει ομοιόμορφο βαθμό απολέπισης.

Τα απολεπιστικά πρέπει πάντα να παίζουν το σημαντικό τους ρόλο μετά τον καθαρισμό του δέρματος – που θα πρέπει να παραμείνει το πρώτο βήμα – και στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθούνται από ενυδατική κρέμα, όπως συνιστά ο Δρ Bowe. Γιατί; Η απολέπιση απαλλάσσει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα, αλλά μπορεί να βελτιώσει την υφή του δέρματος και να βοηθήσει άλλα συστατικά φροντίδας να απορροφηθούν πιο αποτελεσματικά από τον φραγμό του δέρματος.

Δεύτερη Νύχτα

Η δεύτερη νύχτα της ρουτίνας του Dr. Bowe, σύμφωνα με το «skin cycling» ξεκινά με καθαρισμό και μετά με την εφαρμογή της ρετινόλης σε ποσότητα μέγεθος μπιζελιού, ακολουθούμενη από ένα στρώμα ενυδατικής κρέμας ως το τελευταίο βήμα της νυχτερινής μας ρουτίνας. Η ρετινόλη είναι μια από τις κύριες μορφές βιταμίνης Α και μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του κύκλου εργασιών των κυττάρων καθώς και στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου. Αυτό σημαίνει μειωμένη εμφάνιση λεπτών γραμμών, μαύρων κηλίδων, μαύρων κύκλων και ακμής.

Τρίτη και Τέταρτη Νύχτα

Όσον αφορά τις δύο τελευταίες νύχτες της ρουτίνας της Dr. Bowe για την ανακύκλωση του δέρματος, την τρίτη και τέταρτη νύχτα, δίνει έμφαση στην πλήρη ενυδάτωση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εμπλέκονται καθόλου τα ενεργά συστατικά.

Ξεκινά με το πλύσιμο της επιδερμίδας με ένα απαλό καθαριστικό. Εάν αισθάνεστε ότι το δέρμα σας χρειάζεται μια επιπλέον ώθηση ενυδάτωσης, ένας ορός υαλουρονικού οξέος θα κάνει την διαφορά. Τέλος έρχεται η επιλογή της ενυδατικής κρέμας. Ένα προαιρετικό τέταρτο βήμα; απλώνουμε ένα λάδι προσώπου στο δέρμα μας για να σφραγίσει την υγρασία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!