Ηταν γνωστά μόνο ως ένα παραδοσιακό κρητικό και γαλλικό έδεσμα. Από εκεί και πέρα, τα σαλιγκάρια αποτελούσαν απλά μια μικρή ενόχληση στο κήπο το καλοκαίρι και κατά τα άλλα μας άφηναν εντελώς αδιάφορους. Με την νέα τεχνική των Γιαπωνέζων όμως, το γυναικείο, κυρίως, φύλο θα αρχίσει να τα βλέπει με άλλο μάτι. Ο λόγος για την επαναστατική ιδέα των εφευρετικών Ασιατών, που χρησιμοποιούν ζωντανά σαλιγκάρια ως μέσο αντιγήρανσης.

Τα σαλιγκάρια τοποθετούνται πάνω στο πρόσωπο και «γλιστρούν» πάνω του αφήνοντας έτσι το σάλιο τους, το οποίο περιέχει τεράστια ποσότητα πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών με αποτέλεσμα να καταπραΰνει τις φλεγμονές και να αφαιρεί το νεκρό δέρμα.

Κατά τη διάρκεια της εξηντάλεπτης θεραπείας που προσφέρεται στην Κλινική Salon στο Τόκιο, το πρόσωπο αρχικά καθαρίζεται και στη συνέχεια τα σαλιγκάρια τοποθετούνται στα μάγουλα και στο, μέτωπο, ελεύθερα να κινηθούν όπως θέλουν.

Το πρόγραμμα αυτό, που ονομάζεται Celebrity Escargot Course, κοστίζει 187 ευρώ και περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από μασάζ προσώπου, μάσκες και τη χρήση μιας ηλεκτρικής μηχανής παλμού .

«Τα σαλιγκάρια της λάσπης μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκτηση των κυττάρων του δέρματος του προσώπου, οπότε περιμένουμε τα σαλιγκάρια να βοηθήσουν στη θεραπεία του κατεστραμμένου δέρματος» δήλωσε ο Yoko Miniami, διευθυντής πωλήσεων στην Κλινική Σαλόνι του Τόκιο.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των σαλιγκαριών δεν σταματάνε εκεί, καθώς το σάλιο τους περιέχει μια ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση των βλαπτικών συνεπειών του ηλίου. Ο Yoko Miniami ανέφερε πως: «Μας ενδιαφέρει πολύ το γεγονός ότι τα σαλιγκάρια έχουν μια λειτουργία που βοηθά στην αντιμετώπιση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Τα χρησιμοποιούμε για να ανακουφιστεί το δέρμα που έχει ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο.»

Οσο αηδιαστική και αν ακούγεται η ιδέα, οι βόλτες των σαλιγκαριών πάνω στο πρόσωπο είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος και χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά πριν από περίπου δυόμιση χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν διασωθεί από τις τεχνικές του Ιπποκράτη, τα σαλιγκάρια θρυμματίζονταν και αναμειγνύονταν με γάλα, ώστε να απαλύνουν και να καθαρίσουν την επιδερμίδα.

Την τεχνική αυτή εκσυγχρόνισαν οι Γιαπωνέζοι και δημιούργησαν ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό μέσο αντιγήρανσης, που φαίνεται πως θα χρησιμοποιηθεί από το σύνολο του γυναικείου πληθυσμού που αντέχει να νιώθει τρία σαλιγκάρια να κυκλοφορούν ανενόχλητα στο πρόσωπό του. Πέρα από τις γυναίκες όμως, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και από άνδρες που χρειάζονται ειδική προστασία του προσώπου, όπως για παράδειγμα οι επαγγελματίες ορειβάτες.