Σας τελείωσε το ασετόν και πρέπει οπωσδήποτε να ξεβάψετε τα νύχια σας; Ή μήπως δε σας αρέσει να χρησιμοποιείτε έτοιμα προϊόντα της αγοράς με διάφορα χημικά που μπορεί να είναι πολύ “σκληρά” με τα ευαίσθητα νύχια σας και καθόλου φιλικά προς το περιβάλλον;

Διαβάστε παρακάτω μερικούς φυσικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να ξεβάψετε τα νύχια σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε ασετόν.

• Βερνίκι νυχιών! Δεν είναι ο πιο εύκολος ούτε και ο πιο οικονομικός τρόπος να ξεβάφετε τα νύχια σας όμως, στην ανάγκη, πολλές γυναίκες το έχουν δοκιμάσει. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να περάσετε ένα παχύ στρώμα βερνίκι νυχιών πάνω από το παλιό χαλασμένο στρώμα σε κάθε νύχι ξεχωριστά. Αφού εφαρμόσετε το νέο βερνίκι σκουπίστε το αμέσως, πριν προλάβει να στεγνώσει, με ένα χαρτομάντηλο. Μ΄ αυτόν τον τρόπο θα απομακρυνθεί και το παλιό στρώμα από βερνίκι.

• Οινόπνευμα Το καθαρό οινόπνευμα είναι μία φυσική ουσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνετε το βερνίκι νυχιών. Βάλτε μικρή ποσότητα οινοπνεύματος σε ένα κομμάτι βαμβάκι και τρίψτε κάθε νύχι ξεχωριστά. Σίγουρα θα σας πάρει περισσότερη ώρα απ’ ότι συνήθως να ξεβάψετε τα νύχια σας, αλλά έχει εξίσου καλά αποτελέσματα.

• Ζεστό νερό Ένας σπουδαίος τρόπος να απομακρύνετε το βερνίκι νυχιών είναι να το μαλακώσετε. Ζεστάνετε νερό, τσεκάρετε τη θερμοκρασία ώστε να μην τσουρουφλιστείτε (θα πρέπει να είναι υποφερτή η θερμοκρασία), βάλτε το νερό σε ένα μπολ και βυθίστε μέσα τα νύχια σας για 15 λεπτά. Αφού μαλακώσει αρκετά το βερνίκι, θα είστε σε θέση να το απομακρύνετε ξύνοντάς το.

• Ξύδι και εσπεριδοειδή Το ξύδι είναι μία απολύτως φυσική ουσία που αν έρθει σε επαφή με το βερνίκι νυχιών θα το διαλύσει κι έτσι θα γίνει πιο εύκολη η απομάκρυνσή του. Απλά βάλτε σ’ ένα μπολ μία μικρή ποσότητα από ξύδι, προσθέστε χυμό από εσπεριδοειδή όπως λεμόνι, lime ή πορτοκάλι και αναμείξτε τα με το ξύδι. Βουτήξτε στο μίγμα λίγο βαμβάκι και μ’ αυτό ξεβάψτε τα νύχια σας. Είναι λίγο χρονοβόρα μέθοδος και ίσως χρειαστεί να ξύσετε ελαφρώς τα νύχια σας, αλλά αξίζει καθώς είναι ο πλέον φυσικός και ακίνδυνος τρόπος για να ξεβάψετε τα νύχια σας.