Σας προτείνουμε ορισμένες τροφές που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την μελανίνη και να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα.  Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι ο ήλιος είναι ιδιαίτερα επιβλαβής και γι’ αυτό το λόγο καλό θα ήταν να αποφεύγετε την αυξημένη έκθεση στον ήλιο.

  •  Μάνγκο και άλλα φρούτα: Τα μάνγκο είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, σας βοηθούν στο μαύρισμα του δέρματός σας και σας δίνουν μια υγιή λάμψη. Άλλα φρούτα που περιέχουν βιταμίνη Α είναι τα ροδάκινα και τα πεπόνια. Τα καρπούζια, όχι μόνο προσφέρουν βιταμίνες, αλλά είναι επίσης γεμάτα νερό, το οποίο είναι απαραίτητο όταν εκθέτετε το σώμα σας στον ήλιο. Το νερό βοηθά στην  ενυδάτωση του δέρματος. Οι Βιταμίνες Β και Β6 που βρίσκονται στο καρπούζι βοηθούν ιδιαίτερα στο μαύρισμα.
  •  Καρότα και άλλα λαχανικά: Τα καρότα είναι πλούσια σε καροτίνη και προσφέρουν ένα όμορφο μαύρισμα. Το β-καροτένιο στα καρότα μετατρέπεται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α, η οποία προστατεύει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα. Άλλα λαχανικά, όπως οι πιπεριές, τα κολοκυθάκια και οι ντομάτες μπορεί να σας βοηθήσουν ιδιαίτερα.
  •  Αυγά: Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη A, B, D και Ε που βοηθούν στην αναζωογόνηση του σώματος και του δέρματος. Ο κρόκος του αυγού περιέχει ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία προσφέρουν υπέροχο μαύρισμα. Προσθέστε στην διατροφή σας λίγο τυρί, ιδιαίτερα το λευκό τυρί, καθώς πλούσιες σε ασβέστιο τροφές σας βοηθούν να μαυρίσετε πιο γρήγορα.
  •  Ψητά τρόφιμα: Το ψήσιμο των τροφίμων στη σχάρα μπορεί να βοηθήσει στο να πετύχετε πιο γρήγορα το καλύτερο μαύρισμα. Όταν καταναλώνετε ψητά τρόφιμα αποφύγετε τα εσπεριδοειδή, το μαϊντανό και το κάρδαμο διότι μπορεί να ανατρέψουν τις προσπάθειες σας για το μαύρισμα του δέρματός σας.