Στην αγορά υπάρχει ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων για τα βερνίκια νυχιών. Πειραματιστείτε για να βρείτε αυτά που σας αρέσουν, αλλά όταν επιλέγετε από τα χρώματα βερνικιών που είναι στη μόδα. μην ξεχνάτε να λαμβάνετε υπόψη σας μερικούς σημαντικούς παράγοντες.

-Τα απαλά μπέζ και κρέμ βερνίκια αποτελούν καλή επιλογή για τα κοντά νύχια γιατί δημιουργούν ένα σχεδόν «αόρατο» τελείωμα. Επίσης, αποτελούν καλή επιλογή όταν δεν έχετε πολύ χρόνο για μανικιούρ. Με αυτά τα χρώματα το ξεφλούδισμα δε φαίνεται τόσο πολύ σχετικά με τα υπόλοιπα.

-Το κοραλί, το πορτοκαλί και τα πορφυρά δείχνουν εκπληκτικά σε μαυρισμένα, ματ ή σκούρα δέρματα. Ωστόσο, πρέπει να τα αποφεύγετε όταν έχετε δάχτυλα λεκιασμένα από νικοτίνη αφού τονίζουν το πρόβλημα.

-Το κόκκινο είναι ένα υπέροχο έντονο χρώμα για όλα τα δέρματα και μήκη νυχιών. Να θυμάστε ότι όσο πιο μακρύ είναι το νύχι τόσο πιο λαμπερό πρέπει να είναι το κόκκινο. Ωστόσο, το κόκκινο δείχνει πραγματικά όμορφο μόνο σε περιποιημένα χέρια. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τα κόκκινα, φαγωμένα νύχια!

-Τα απαλά ρόζ ταιριάζουν σε όλα τα δέρματα. Επίσης, δεν απαιτούν τέλεια νύχια για να δείχνουν όμορφα.

Ιδιαίτερη προσοχή: Τα καφέ και τα μπορντό ταιριάζουν καλύτερα σε νεανικά, λεπτά χέρια. Μπορεί να τονίσουν τις χοντρές αρθρώσεις ή τις γραμμές.

 

Από την Τέτα Καμπουρέλλη-Αισθητικό