Εμφανίσατε ακμή σε μεγάλη ηλικία?

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο γυναίκες να εμφανίζουν ακμή στα 30-35. Μην το αμελήσεις! Οι αιτίες μπορεί να είναι το στρες, οι ορμονικές αλλαγές, η διατροφή αλλά και η συχνή επαφή με υλικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως το κινητό, τα ακουστικά  ακόμα και τα κλειδιά που έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο. Συμβουλέψου  μία αισθητικό ή τον δερματολόγο σου πριν το πρόβλημα γίνει πιο έντονο.

 

Απόκτησα πανάδες. Πώς μπορώ να απαλλαγώ από αυτές;

Οι πανάδες εμφανίζονται είτε λόγω ηλικίας και κληρονομικότητας, είτε ηλιακής ακτινοβολίας ή από την αλλαγή των ορμονών μας. Η αντιμετώπιση τους, όταν είναι σε αρχικό στάδιο επιτυγχάνεται με τη χρήση λευκαντικών προϊόντων. Αν το πρόβλημα έχει γίνει μεγαλύτερο τότε πρέπει να απευθυνθείς σε αισθητικό ή δερματολόγο. Αν’αλογα την περίπτωση θα γίνει χρήση οξέων, κάποιου βαθύ peeling ή ακόμα και laser.

 

Άφησε ήσυχα τα σπυράκια σου!

Όσο κι αν σε ενοχλούν τα σπυράκια ή τα μαύρα στίγματα που έχεις παρατηρήσει στο πρόσωπο σου, απαγορεύεται να κάνεις μόνη σου οποιοδήποτε είδος καθαρισμού στο πρόσωπο σου μόνη σου. Και αυτό γιατί το πιθανότερο είναι ότι με την λάθος πίεση που θα ασκήσεις στο δέρμα σου θα προκαλέσεις κάποιο τραυματισμό. Αν λοιπόν θες να κάνεις κάτι, επίλεξε ένα σαπούνι ειδικό για την περιοχή του προσώπου και κάνε ένα ελαφρύ καθαρισμό. Θα νιώσεις και το πρόσωπό σου πιο καθαρό, αλλά δεν θα υπάρξει και κανένας τραυματισμός.