Το govastileto.gr σου δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να μάθεις να φροντίζεις σωστά το σώμα σου. Μην το ξεχνάς ποτέ. Όσο το προσέχεις θα σε ανταμείβει!

Συμβουλή 1.

Απολέπιση. Όλες θυμόμαστε τα απολεπιστικά προϊόντα του καλοκαιρινούς μήνες, λίγο πριν αγχωθούμε για την εμφάνιση της ανελέητης κυτταρίτιδα και της ολόλευκης επιδερμίδας μας στην παραλία. Η απολέπιση όμως είναι απαραίτητη και το χειμώνα καθώς τονώνει την επιδερμίδα και αποτρέπει τη χαλάρωση ενώ παράλληλα αφήνει την επιδερμίδα σου βελούδινη. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Επίμενε στα δύσκολα σημεία όπως γόνατα, αγκώνες και φτέρνες.

Συμβουλή 2.

Δοκίμασε ένα έλαιο για το σώμα, ακόμα και αν δεν είσαι fan τέτοιων υφών. Τα έλαια είναι το νέο hit της ενυδάτωσης. Ποικιλίες αρωμάτων και συστατικών με στόχο τη θρέψη και την ενυδάτωση. Κυκλοφορούν είτε σε spray είτε σε μπουκάλια με μικρό στόμιο ώστε να μπορείς να ελέγξεις την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις. Δική μου προτίμηση είναι τα πρώτα. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα εφαρμόζεις όσο η επιδερμίδα είναι νωπή από το μπάνιο.

Συμβουλή 3.

Ξεκίνα συνεδρίες λεμφικού μασάζ, αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας. Δείχνοντας συνέπεια στην επανάληψη των συνεδριών επιτυγχάνεις γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, αναζωογόνηση του δέρματος, μείωση της κυτταρίτιδας και μείωση πόντων στα επίμαχα σημεία. Εναλλακτικά, εφάρμοσε την κρέμα σώματος κάνοντας κυκλικές δυνατές κινήσεις.

Συμβουλή 4.

Προσοχή στις φτέρνες σου. Οι σκασμένες φτέρνες δεν είναι φαινόμενο μόνο του καλοκαιριού. Η συνήθεια να περπατάμε ξυπόλητες, τα ψηλά τακούνια αλλά και πρακτικές όπως η yoga μπορούν να σκληρύνουν τις φτέρνες αλλά και το κάτω μέρος του μετατάρσιου. Αν τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν συχνό πεντικιούρ, επένδυσε σε μια υπερενυδατική κρέμα ποδιών. Μετά το βραδινό σου ντους και πριν πέσεις για ύπνο εφάρμοσε μια παχιά στρώση από το προϊόν στα πόδια σου, περίμενε να απορροφηθεί και φόρεσε τις κάλτσες σου.

Συμβουλή 5.

Μην ξεχνάς το στήθος σου. Βρέξε ένα κομμάτι μαλακό ύφασμα όπως μουσελίνα ή μετάξι και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στην περιοχή του ντεκολτέ. Στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό και ταμπόναρε απαλά με μια πετσέτα.