Η διάρκεια που κρατάει το μανικιούρ είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλες και κάθε φορά ψάχνουμε τρόπους για να κρατήσει λίγο παραπάνω! Πέρα από την ποιότητα του βερνικιού που πρέπει να προσέχουμε πάντα, το govastileto.gr σου προτείνει 4 τρόπους για να είναι το μανικιούρ σου πάντα “ολόφρεσκο”!

1. Χρησιμοποίησε πάντα μια βάση και ένα top coat. Η βάση βοηθάει το χρώμα να “κλειδώσει” πάνω στο νύχι ενώ ταυτόχρονα το προστατεύει από την κιτρινίλα που συνήθως αφήνουν τα σκούρα βερνίκια. Από την άλλη, το top coat είναι απαραίτητο γιατί εφενός σταθεροποιεί και δίνει έξτρα λάμψη στο βερνίκι αφετέρου αποτρέπει σημαντικά το ενδεχόμενο να “ξεφλουδίσει”.

2. Περιποιήσου τις παρονυχίδες σου. Ακόμα και αν έχεις τέλειο χρώμα, οι παρονυχίδες που ξεπετάγονται χαλάνε την όμορφη εικόνα των χεριών σου. Άπλωσε κάθε βράδυ ένα ειδικό λαδάκι περιποίησης, που θα κρατήσει την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια απαλή και ενυδατωμένη.

3. Προσπάθησε να λιμάρεις συχνά τα νύχια σου. Ανάμεσα στα μανικιούρ, είναι ο πιο έξυπνος τρόπος “συντήρησης” καθώς διορθώνεις το σχήμα των νυχιών και εξαφανίζεις τυχόν ξεφλούδισμα από την άκρη τους.

4. Χρησιμοποίησε κρέμα χεριών. Μετά το μανικιούρ με την ειδικό, τα χέρια σου είναι απαλά και ενυδατωμένα. Διατήρησε αυτό το αποτέλεσμα βάζοντας στην καθημερινότητά σου μια κρέμα περιποίησης χεριών με γλυκερίνη, έλαιο macadamia, βούτυρο κακάο ή κάτι παρόμοιο και θα δείς πόση διαφορά κάνει στην συνολική εικόνα των χεριών το να είναι απαλά και περιποιημένα, ακόμα και αν το μανικιούρ σου χρειάζεται φρεσκάρισμα.