Όταν μιλάμε για την περιποίηση του δέρματος τα πρώτα πράγματα που σκεφτόμαστε είναι το πρόσωπο και γενικότερα διάφορα σημεία του σώματος, όπως τα πόδια. Δυστυχώς, το ντεκολτέ δεν το θυμόμαστε σχεδόν ποτέ! Μέχρι την ώρα που αρχίζει να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Να θυμάστε ότι το δέρμα του ντεκολτέ είναι πολύ λεπτό και εκτίθεται περισσότερο στις εξωτερικές συνθήκες το χειμώνα και το  καλοκαίρι, για αυτό και είναι το πρώτο σημείο του σώματος που παρουσιάζει τα σημάδια του χρόνου.

Κορίτσια, μην το ξεχνάτε ποτέ και μάθετε να το φροντίζετε ώστε να διατηρήσετε το δέρμα νεανικό, λαμπερό και σφριγηλό.

Τι πρέπει να κάνετε

  •  Καθαρισμός: χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό το πρωί και το βράδυ.
  •  Ενυδάτωση: το δέρμα στο ντεκολτέ είναι πολύ λεπτό, σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, δεν έχει πολλούς σμηγματογόνους αδένες και έτσι αφυδατώνεται εύκολα, δεν είναι αρκετά ελαστικό και ανθεκτικό, οπότε έχει ανάγκη από ενυδάτωση, ενδυνάμωση και θρέψη. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται μια κρέμα ειδική για το ντεκολτέ, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια καλή ενυδατική προσώπου.
  •  Εντατική περιποίηση: αν στο ντεκολτέ παρουσιάζετε ακμή ή μερικά σπυράκια μπορείτε να κάνετε καθαριστική μάσκα με άργιλο μια φορά την εβδομάδα. Αν το δέρμα είναι καθαρό να κάνετε απολέπιση με ένα peeling προσώπου μια φορά την εβδομάδα ώστε να διατηρείται λαμπερό και να δέχεται πιο εύκολα τα προϊόντα περιποίησης.
  • Προστασία: μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας σε καθημερινή βάση.
  •  Στάση στον ύπνο: αποφύγετε να κοιμόσαστε μπρούμυτα ή στο πλάι, οι στάσεις αυτές προκαλούν έντονες ρυτίδες στην περιοχή του ντεκολτέ.
  •  Ασκήσεις: οι ασκήσεις που επικεντρώνονται στην πλάτη και στο στήθος αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή με αποτέλεσμα την θρέψη των κυττάρων του δέρματος, την βελτίωση της ελαστικότητας και του τόνου του. Εδώ συμπεριλαμβάνεται και η σωστή στάση του σώματος, που ανορθώνει το στήθος και προσφέρει ωραία αίσθηση.
  • Σωστό μέγεθος σουτιέν: το μικρό και πολύ σφιχτό σουτιέν προκαλεί δυσφορία και λάθος στάση του σώματος με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται χαλαρό, να μην λειτουργεί σωστά και να παρουσιάζει έντονες γραμμές.

Τώρα ξέρετε όσα σας χρειάζονται. Βάλτε τα τώρα σε εφαρμογή!

Από την Τέτα Καμπουρέλλη Αισθητικός-Ποδολόγος