Όταν είμαστε μικρές φοράμε τα ρούχα της μαμάς και βαφόμαστε με τα καλλυντικά της για να δείχνουμε μεγάλες. Όσο μεγαλώνουμε όμως, αντιστρέφονται οι ρόλοι και ψάχνουμε τρόπους να φαινόμαστε μικρότερες!

Για να δείχνεις μικρότερη και πιο φρέσκια ακολούθησε τους 7 κανόνες του govastileto.gr.

Ακολούθησέ τους αυστηρά και δεν θα χάσεις. Καλή επιτυχία!

Κανόνας 1: Μην το παρακάνεις με το make up. Με μέτρο! Βάζουμε τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφτεί η επιδερμίδα μας, αφού πριν έχουμε φροντίσει να βάλουμε ενυδατική κρέμα ακόμα και στο χρώμα του δέρματος. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες το make up πρέπει να είναι απειροελάχιστο ή ακόμα καλύτερα να αντικατασταθεί με μια απλή πούδρα.

Κανόνας 2:  Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το concealer. Ιδανικό για να καλύπτει τους μαύρους κύκλους και τα άσχημα σημάδια, πάντοτε όμως σε μικρές ποσότητες. Η περιοχή κάτω από τα μάτια όσο εμείς μεγαλώνουμε γίνεται όλο και πιο ευαίσθητη και το δέρμα πιο λεπτό. Εφάρμοσε όσο χρειάζεται για να αποφύγεις το «σπασμένο» concealer και φυσικά στην απόχρωση που σου ταιριάζει γιατί αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από αυτό που επιθυμείς.

Κανόνας 3: Μη χρησιμοποιείς γυαλιστερές σκιές διότι τονίζουν τις ρυτίδες. Αντιθέτως προτίμησε ματ υφές και πιο ήπιες αποχρώσεις γιατί αλλιώς φαίνεται το μάτι πιο κουρασμένο.

Κανόνας 4: Μην τοποθετείς μολύβι και μάσκαρα στο κάτω βλέφαρο γιατί έτσι τονίζονται οι μαύροι κύκλοι και «βαραίνει» το βλέμμα.

Κανόνας 5: Μαλλιά. Άφησε τα μαλλιά σου να αναπνεύσουν. Οι συχνές βαφές, οι περμανάντ και οι άλλες διαδικασίες που ακολουθούμε καταστρέφουν και ταλαιπωρούν την ποιότητα της τρίχας. Τα καμένα και ξηρά μαλλιά δεν είναι ότι καλύτερο για μια φρέσκια εμφάνιση. Πρέπει να αφήσεις την τρίχα να ηρεμήσει για να νιώσεις όμορφα και πιο ανάλαφρη.

Κανόνας 6: Παραμένοντας στο κεφάλαιο «μαλλιά», η επόμενη συμβουλή που σου δίνουμε για να φαίνεσαι νεότερη είναι τα σωστά χτενίσματα. Ξέχασε τα μακριά ίσια μαλλιά που είχες νεότερη. Όσο μεγαλώνεις πρέπει να πειραματίζεσαι με ανάλαφρες και διαφορετικές κουπ. Προτίμησε τα κοντά μαλλιά και σε συνδυασμό με το μακιγιάζ, το αποτέλεσμα μπορεί να σε απογειώσει.

Κανόνας 7: Προσπάθησε να αποβάλλεις το στρες. Το στρες όχι μόνο προσθέτει χρόνια (το αντίθετο από αυτό που επιθυμούμε δηλαδή) αλλά η ένταση στο πρόσωπο δεν καλύπτεται με κανέναν τρόπο. Οπότε χαλάρωσε και δώσε στον εαυτό σου στιγμές ηρεμίας που το έχεις ανάγκη.