Θες να αποκτήσεις την αψεγάδιαστη επιδερμίδα μιας Γιαπωνέζας;  Ή μήπως θαυμάζεις το σμιλεμένο σώμα μιας σέξι Βραζιλιάνας;

Εμείς γυρίσαμε τον κόσμο και μάθαμε τα μυστικά ομορφιάς των γυναικών, αυτά που τις κάνουν να διατηρούν την λάμψη και τη φρεσκάδα τους.

Αυτές είναι οι παραδοσιακές συνταγές, που μπορούν να ενισχύσουν την ομορφιά σου με φυσικό τρόπο.

 

ΙΝΔΙΑ

Οι γυναίκες στην Ινδία χρησιμοποιούν ως καλλυντικό για τα μαλλιά το λάδι καρύδας. Αφού το ζεστάνουν, κάνουν μασάζ στο κεφάλι και βάζουν μια μικρή ποσότητα στις άκρες των μαλλιών τους. Το αφήνουν καθ όλη την διάρκεια της νύχτας και το πρωί το ξεπλένουν. Το λάδι καρύδας αυξάνει την φυσική λάμψη, ενδυναμώνει και τρέφει τα μαλλιά.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Είναι γνωστό ότι οι Βραζιλιάνες έχουν τα πιο όμορφα και σμιλεμένα κορμιά στον κόσμο.  Για να απαλλαγούν από κάθε ίχνος κυτταρίτιδας συνηθίζουν να τρίβουν το σώμα τους με άμμο, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Οι κόκκοι της άμμου κάνουν ένα είδος απολέπισης στο δέρμα και το βοηθούν να αναδείξει τη λάμψη του.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Για να “σβήσουν” τους μαύρους κύκλους οι Ισπανίδες κόβουν λεπτές φέτες πατάτας και τις τοποθετούν στα μάτια για 10-15 λεπτά. Η χρήση της πατάτας ωστόσο, είναι μια οικονομική λύση για να εξαφανίσουμε τα σημάδια που αφήνει το ξενύχτι με φυσικό τρόπο, αντί να φορέσουμε concealer.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Στην άλλη άκρη του κόσμου τώρα, στην Αυστραλία οι γυναίκες χρησιμοποιούν συχνά αλοιφή παπάγιας, η οποία προέρχεται από το δέντρο παπάγια και έχει πολλαπλές χρήσεις: είναι ιδανική για ηλιακά εγκαύματα, κοψίματα,  ερεθισμούς, σκασμένα χείλη, εκζέματα. Επίσης με φλούδες αβοκάντο -που περιέχουν ουσίες που βοηθούν το ξηρό δέρμα -τρίβουν τα πέλματα τους για να παραμείνουν λεία και απαλά.

ΙΑΠΩΝΙΑ

Ένα λιγότερο διαδεδομένο φυτό που μας έρχεται απο την Ιαπωνία και έχει πολλαπλές χρήσεις, είναι η καμέλια tsubaki . Το φυσικό έλαιο, το οποίο προέρχεται απο τους σπόρους της λευκής καμέλιας, είναι ιδανικό για την θεραπεία εγκαυμάτων ενώ μπορεί χρησιμοποιηθεί κατά των ραγάδων, για την ενίσχυση των νυχιών αλλά και σαν λάδι σώματος. Οι Γιαπωνέζες επίσης συνηθίζουν να απλώνουν το λάδι στα μαλλιά τους για να αποκτήσουν εκθαμβωτική λάμψη.

ΤΖΑΜΑΙΚΑ

Οι Τζαμαικανές λόγω κλίματος, είναι εκτεθειμένες συνεχώς στον καυτό ήλιο. Για να προστατεύσουν το δέρμα τους από τα εγκαύματα τρίβουν μια μπανανόφλουδα στο πρόσωπό τους. Η μπανανόφλουδα περιέχει πρωτεΐνες  και φυτικά οξέα και ενυδατώνουν την επιδερμίδα.