Οι ντομάτες αποτελούν θαυματουργά προϊόντα της εποχής αυτής. Διαθέτουν πλήθος βιταμινών και αντιοξειδωτικών που βοηθούν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της ακμής και των εξανθημάτων, καθώς και στη συρρίκνωση των πόρων.

Επιπλέον, έχουν στυπτικές ιδιότητες, μπορούν να αφαιρέσουν τη βρωμιά και το λάδι, ενώ παράλληλα η υγρασία τους μπορεί να ηρεμήσει το προβληματικό δέρμα.

Η δράση της ντομάτας είναι αρκετά ήπια, γεγονός που την καθιστά ιδανική ακόμα και για καθημερινή χρήση. καθώς και για την καταπολέμηση της ακμής.

Αυτή η μάσκα θα σε απαλλάξει από κάθε είδους ενόχληση!

  • Υλικά:

– 1 ντομάτα (προτιμότερο θα ήταν να είναι ώριμη) – 1 μπολ

  • Εκτέλεση:

Πλύνε τη ντομάτα με κρύο νερό και στη συνέχεια βάλτη στο μπολ. Πάρε ένα πιρούνι και άρχισε να την λιώνεις πολύ καλά. Η μάσκα είναι έτοιμη.

  • Εφαρμογή:

Άπλωσε τον πολτό της ντομάτας που μόλις έφτιαξες στο πρόσωπο και τον λαιμό, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις περιοχές με ακμή ή φραγμένους πόρους. Άφησέ το να δράσει για 20-60 λεπτά και ξέπλυνε το πρόσωπο σου με άφθονο ζεστό νερό.

Σε περίπτωση που το πρόσωπο σου έχει τάση να γίνεται ξηρό, βάλτε μετά την μάσκα λίγη ενυδατική μη λιπαρή λοσιόν.

 

Προσοχή!

 Αν είσαι αλλεργική στη ντομάτα απόφυγε τη μάσκα αυτή. Αν πάλι δεν το γνωρίζεις, καλό θα ήταν να κάνεις μια μικρή δοκιμή στο χέρι σουκαι αν δεν ερεθιστεί να προχωρήσεις στο πρόσωπο και τον λαιμό. Σε περίπτωση που ερεθιστεί έστω και λίγο, μην προχωρήσεις στην εφαρμογή της μάσκας.

 

Από την Τέτα Καμπουρέλλη Αισθητικός-Ποδολόγος