Το τέλειο σώμα. Αυτό ονειρεύεται κάθε γυναίκα από την εφηβεία και μετά, από τη στιγμή, δηλαδή, που το σώμα της θα αρχίσει να αποκτά μορφή. Αυτό υπήρξε ανέκαθεν μία από τις βασικές προϋποθέσεις που θα κατέτασσε μία γυναίκα στις «όμορφες» ή «ελκυστικές». 

Η άριστη αναλογία σώματος είναι διαφορετική σε διαφορετικές κοινωνίες. Το δυτικό πρότυπο, για παράδειγμα, θεωρεί άριστο ένα λεπτό και λυγερό σώμα, ενώ παλαιότερες κοινωνίες έβρισκαν ελκυστική την ευσαρκία, τα πιο παχουλά δηλαδή σώματα. Οι άνδρες, πάντως, δεν φαίνεται να έχουν εξελίξει τα στάνταρ τους και δείχνουν να θεωρούν ελκυστικό αυτό που η εκάστοτε κοινωνία προβάλλει ως ιδανικό σώμα.

Ένας άλλος παράγοντας της ιδανικής αναλογίας, που ξεπερνά πολιτιστικές διαφορές, είναι η αναλογία μέσης-γοφού. Στους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς ελκυστικότερες θεωρούνται οι γυναίκες με αναλογία μέσης-γοφού 0,7 (η περιφέρεια της μέσης αποτελεί το 70% της περιφέρειας του γοφού). Τέτοια αναλογία έχουν η Marilyn Monroe, η Sophia Loren και η Αφροδίτη της Μήλου. Στους ανατολικούς πολιτισμούς ιδανική αναλογία θεωρείται το 0,6, σε πολιτισμούς της Νοτίου Αμερικής το 0,8 και στην Αφρική το 0,9. Ταυτόχρονα, σημαντικό ρόλο παίζει και το ύψος μιας γυναίκας, αν λάβουμε υπ’όψιν ότι οι άνδρες προτιμούν γενικά κοντύτερες γυναίκες από εκείνους, ενώ έρευνες έχουν δείξει πως γυναίκες με ύψος κάτω του μετρίου έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στην αναπαραγωγή. Ένα ακόμα πλεονέκτημα των κοντύτερων γυναικών είναι ότι στα μάτια των ανδρών δείχνουν πιο νέες, πιο… κοριτσάκια, επίσης κάτι που βρίσκουν γοητευτικό οι περισσότεροι άνδρες.

Έτσι, παρόλο που οι διαστάσεις και οι αναλογίες του ιδανικού σώματος αλλάζουν από καιρού εις καιρόν και από κοινωνία σε κοινωνία, και παρόλο που ενώ οι δυτικές κοινωνίες «παχαίνουν», οι αντιλήψεις τους περί τέλειου σώματος «αδυνατίζουν», η αναλογία μέσης-γοφού (και στήθους αν θέλουμε να το δούμε συνολικότερα) παραμένει μία αξιόπιστη σταθερά. Βασιζόμενοι, λοιπόν, και εμείς σε αυτήν την διαχρονική ιδανική αναλογία, το γνωστό 90 – 60 – 90, αναζητήσαμε τις celebrities που έχουν την τύχη (;) να διαθέτουν τη συγκεκριμένη αναλογία.

Και, πιστέψτε μας, όσο τέλεια και να θεωρείτε κάποια επώνυμα γυναικεία κορμιά, ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε το «ιδανικό» 0,7. Δείτε, ωστόσο, ποιες το πλησιάζουν:

Scarlett Johansson (ετών 32)
«Ένα από τα πιο κολακευτικά σχόλια που μπορεί να ακούσει μία γυναίκα είναι πως είναι σέξι»
Μπορεί να θεωρείται από πολλούς το απόλυτο sex symbol, η πανέμορφη ηθοποιός και μοντέλο Scarlett Johansson, πάντως, δεν διαθέτει την απολύτως ιδανική αναλογία. Συγκεκριμένα: στήθος 91,4 – 96,5, μέση 71,1, γοφοί 90,2. Αυτό σημαίνει πως ενώ οι γοφοί της το πλησιάζουν, το στήθος και η μέση της είναι λίγο φαρδύτερα από το «ιδανικό». Το δε ύψος της είναι 1,62μ.

Τι την κάνει ελκυστική; Το καλοσχηματισμένο της στήθος και οπίσθια, τα γεμάτα χείλη και οι έντονες καμπύλες που παραπέμπουν σε αναγεννησιακά πρότυπα ομορφιάς.

Δήμητρα Ματσούκα (ετών 42)

Σας κάνει εντύπωση; Το εθνικό μας sex symbol έγινε παγκοσμίως γνωστό, λιγότερο για το υποκριτικό της ταλέντο και περισσότερο για την ελκυστική της εμφάνιση, ενώ δεν είναι λίγα τα ξενόγλωσσα websites που εγκωμιάζουν το εξαιρετικό της κορμί. Οι αναλογίες της; Στήθος 81,3 – 86,4, μέση 61, γοφοί 87,6. Και το ύψος της; 1,65μ.

Τι την κάνει ελκυστική; Πέρα από το κορμί της, σαφέστατα το σεξ απίλ και το φλογερό μεσογειακό της ταμπεραμέντο.

Cate Blanchett (ετών 47)
«Είμαι ένα από αυτά τα παράξενο πλάσματα που πραγματικά αγαπούν τους κορσέδες»

Η Αυστραλέζα ηθοποιός, μία από τις σεμνότερες και κομψότερες παρουσίες του Hollywood, διαθέτει πέρα από αναμφισβήτητο υποκριτικό ταλέντο και ένα εξαιρετικό κορμί. Οι αναλογίες της, στήθος 81,3 – 86,4, μέση 61, γοφοί 87,6, είναι ίδιες με αυτές της Ματσούκα, το ύψος της όμως, 1,75μ., την κάνουν πολύ πιο εντυπωσιακή, λιγότερο, ωστόσο, σέξι παρουσία.

Τι την κάνει ελκυστική; Η κλασική της ομορφιά, η κομψότητά της, η ιδιαιτερότητά της ως ηθοποιός, η εξυπνάδα της και το ότι… δεν φοβάται να φορέσει αυτιά ξωτικού!

Charlize Theron (ετών 41)
«Προτιμώ να φοράω τζιν, να ανεβαίνω στη Harley μου και να φέρομαι σαν άντρας»

Γνωρίσαμε την πανέμορφη Νοτιοαφρικανή από τη διαφήμιση γνωστού αλκοολούχου ποτού, καθώς το νήμα του φορέματός της σκιζόταν, αποκαλύπτοντας τα γυμνά της οπίσθια και δεν ήταν λίγοι οι άνδρες που την κατέταξαν αμέσως στα «απόλυτα θηλυκά». Οι διαστάσεις της, άλλωστε, δεν μαρτυρούν το αντίθετο: Στήθος 81,3 – 86,4, μέση 61, γοφοί 92,7 και ύψος 1,75μ. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν γίνει ηθοποιός η Charlize εργάστηκε πολλά χρόνια σαν μοντέλο.

Τι την κάνει ελκυστική; Ότι δεν φοβήθηκε να τσαλακώσει την υπέροχη εικόνα της πρωταγωνιστώντας στο Monster (για το οποίο κέρδισε και Όσκαρ) και το ότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα κορμιά του Hollywood.


Kate Moss (ετών 42)

«Με κατηγορούν όχι μόνο πως είμαι ανορεξική αλλά και πως έχω καρκίνο στους πνεύμονες»

Κατά τη δεκαετία του ΄90 θεωρούσαν πολλοί πως η Kate Moss διαθέτει τις τέλειες αναλογίες, το ακριβές 90 – 60 – 90, το απόλυτο σώμα μοντέλου. Σήμερα η αντίληψη αυτή έχει μεν μετριαστεί, η Kate ωστόσο πλησιάζει κατά πολύ την ιδανική αναλογία: Στήθος 81,3 – 86,4, μέση 58,4, γοφοί 90,2 και ύψος 1,65μ. Για αυτές ακριβώς τις αναλογίες, και παρά τα μπλεξίματά της με τα ναρκωτικά, παραμένει και στα 33 χρόνια ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα supermodels, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και σε κάποιες κινηματογραφικές παραγωγές.

Τι την κάνει ελκυστική; Η τόσο skinny σιλουέτα της και το προφίλ του «κακού παιδιού» που έχει καταφέρει να κερδίσει με τα χρόνια.


Adriana Karembeu (ετών 45)

«Με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο»

Τη μάθαμε ως σύζυγο του γνωστού ποδοσφαιριστή, όταν αυτός υπηρετούσε τη «θητεία» του στον Ολυμπιακό. Και αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι παρόλο που η Σλοβάκα καλλονή διαθέτει αναλογίες που αγγίζουν το τέλειο, στήθος 81,3 – 86,4, μέση 58,4, γοφοί 87,6 και ύψος 1,85μ (!), δεν έκανε ποτέ την καριέρα του μοντέλου όπως της άξιζε.

Τι την κάνει ελκυστική; Αν και οι διαφημίσεις της για γνωστή μάρκα εσωρούχων ήταν αυτές που την κατέστησαν πρωταγωνίστρια στις αντρικές φαντασιώσεις, αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει πάνω της είναι τα πόδια της που συνεχίζουν, και συνεχίζουν, και συνεχίζουν…

Alessandra Ambrosio (ετών 35)
«Θέλω να με προσέχουν, λατρεύω να με προσέχουν»

Λένε πως είναι η νέα Gisele. Επιτρέψτε μας να διαφωνήσουμε και να την κατατάξουμε τρίτη στη δεκάδα των celebrities με τις τέλειες αναλογίες. Είναι φυσικά ένα από τα κορυφαία supermodels και οι αναλογίες της πλησιάζουν, αναμφισβήτητα το τέλειο: στήθος 81,3 – 86,4, μέση 58,4, γοφοί 87,6 και ύψος 1,78μ. Πού την έχουμε δει; Στις διαφημίσεις της Victoria Secrets, στο Casino Royale, ενώ έχει δουλέψει για τον Michael Kors και τον Calvin Klein.

Τι την κάνει ελκυστική; … τα πάντα.

Gisele Bundchen (ετών 36) 

«Είμαι το tight end του Tom Brady»

Είναι το απόλυτο supermodel και οι αναλογίες της είναι τέλειες. Απλά. Ποιες είναι αυτές; Στήθος 81,3 – 86,4, μέση 61, γοφοί 87,6 και ύψος 1,80μ. Τα βραζιλιάνικα γονίδια πήραν μορφή σε όλο τους το μεγαλείο και εμείς δεν έχουμε παρά να τη θαυμάζουμε για αυτό. Αν ζηλεύουμε; Πώς να ζηλέψει κανείς το τέλειο;

Τι την κάνει ελκυστική; Αρκεί να πούμε ότι η Gisele είναι το μοναδικό Űbermodel. Όρος ισχυρότερος του supermodel.

Πηγή:in2life.gr